Studiekeuzeprogramma

  • Kleinschalig groepsprogramma: 10 studenten per groep
  • 3 startmomenten per jaar: september, december en maart
  • Intensief en gestructureerd: 4 dagen per week
  • Energieke coaches die jou echt in beweging krijgen
  • Werken aan je persoonlijke ontwikkeling én je studiekeuze maken

Het studiekeuzeprogramma is ontwikkeld voor jongeren die een tussenjaar hebben of met hun studie gestopt zijn. In drie maanden vergroot je je wereld en verleg je je grenzen. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt welke studie bij je past.

startdata

Schooljaar 2019-2020:

Schooljaar 2020-2021:

  • 2 september 2020
  • 30 november 2020
  • 8 maart 2021*

*Ook de deelnemers uit deze groepen schrijven zich voor 1 mei in voor de studie van hun keuze.

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? Ben je benieuwd of er plek is in de groep van jouw keuze? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Onze coaches vertellen jou (en je ouders) graag meer over het programma.

doelgroep

Het studiekeuzeprogramma wordt gevolgd door:

  • scholieren met een havo of vwo-diploma op zak die op zoek zijn naar een zinvolle en leuke invulling van hun tussenjaar
  • studenten die gestopt zijn met hun hbo- of wo-opleiding en zich opnieuw willen oriënteren op studies

Heb je een andere vooropleiding en wil je toch graag meedoen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Opbouw van het programma

Het programma van Intermijn duurt drie maanden. Vier dagen per week ben je ermee bezig. Je gaat dus echt flink aan de slag! Drie van de vier dagen per week vindt het programma plaats op de locatie van Intermijn in Utrecht. Iedere dag is er een vaste coach die de groep begeleidt. Tijdens de dagopening worden de doelen, activiteiten en de planning doorgenomen. Wat je gaat doen varieert per dag. Je voert samenwerkingsopdrachten uit en houdt individuele gesprekken met je coach. Ook volg je workshops, ontmoet je gastsprekers, bezoek je bedrijven en nog veel meer. Hierbij verleg je je grenzen en verbreed je jouw horizon. Alles met als doel te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Wij weten inmiddels dat tijd en aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling een zinvolle bijdrage levert aan een passende studiekeuze.

LEES VERDER ONDER DE VIDEO'S.

Ouders delen hun ervaringen met Intermijn

De ervaringen van onze studenten

werkbezoek

Eén van die vier dagen is een dag waarop je op pad gaat. Op die dag ga je op werkbezoek. Dit is veruit het meest favoriete én het meest uitdagende onderdeel van het programma, zo vertellen onze oud-deelnemers. Op die dag bieden we je een uniek kijkje op de arbeidsmarkt, want je gaat iedere week een dag meelopen met andere professional. Hoe ziet het leven van een rechercheur eruit? Wat doet een hoteldirecteur de hele dag? Waar begint een grafisch vormgever mee als hij zijn computer heeft opgestart? Hoe is het om in de sector zorg aan de slag te gaan? Om werkbezoeken te organiseren maak je ook gebruik van het grote netwerk van Intermijn, maar je zult naarmate het traject vordert ook leren hoe je je eigen netwerk in kunt zetten. Tijdens workshops leren we je zelf contact op te nemen met organisaties (zakelijk telefoneren en e-mailen), je leert jezelf profileren en presenteren, je leert evalueren... kortom: je traint belangrijke vaardigheden die straks tijdens je studie ook van pas zullen komen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Via het inschrijfformulier kun je je hiervoor opgeven. Je ontvangt dan van ons een e-mail met een aantal data waarop het gesprek plaats zou kunnen vinden. Ouders/opvoeders zijn ook van harte welkom het gesprek bij te wonen.

Ben je na het kennismakingsgesprek enthousiast geworden? Dan ontvang je van ons het inschrijfformulier. Als je dit formulier invult, is je inschrijving definitief.

Wil je alvast weten of er plek is in de groep van jouw keuze? Neem contact op over het programma  en geef je voorkeur door.

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 57 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 40 beoordelingen
Meer