Studiekeuzeprogramma (3mnd)

Of je nu bewust voor een tussenjaar gekozen hebt, of er noodgedwongen in terecht bent gekomen na het stoppen met je studie: het is fijn om deze tijd goed te besteden. Leer jezelf écht kennen, verbreed je horizon, leer nieuwe mensen kennen, maak een studiekeuze én bereid je voor op je studententijd. Zo wordt jouw tussenjaar een waardevolle tijd die je een voorsprong geeft op de toekomst.

Het studiekeuzeprogramma van Intermijn duurt drie maanden en start drie keer per schooljaar. In een groep van tien studenten volg je een intensief en uitdagend programma van vier dagen per week. Bedrijfsbezoeken, samenwerkingsopdrachten, coaching en sportieve- en creatieve uitdagingen maken deel uit van het programma. Doe je mee?

 

Voor wie?

Het studiekeuzeprogramma wordt gevolgd door:

  • scholieren met een havo of vwo-diploma op zak die op zoek zijn naar een zinvolle en leuke invulling van hun tussenjaar
  • studenten die gestopt zijn met hun hbo- of wo-opleiding en zich opnieuw willen oriënteren op studies

Heb je een andere vooropleiding en wil je toch graag meedoen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Het programma in het kort

Het programma van Intermijn duurt drie maanden. Vier dagen per week ben je ermee bezig. Je gaat dus echt flink aan de slag! Drie van de vier dagen per week vindt het programma plaats op de locatie van Intermijn in Utrecht. Iedere dag is er een vaste coach die de groep begeleidt. Tijdens de dagopening worden de doelen, activiteiten en de planning doorgenomen.

Wat je gaat doen varieert per dag. Je voert samenwerkingsopdrachten uit en houdt individuele gesprekken met je coach. Ook volg je workshops, ontmoet je gastsprekers, bezoek je bedrijven en nog veel meer. Hierbij verleg je je grenzen en verbreed je jouw horizon. Alles met als doel te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Wij weten inmiddels dat tijd en aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling een zinvolle bijdrage levert aan een passende studiekeuze.

Eén van die vier dagen is een dag waarop je op pad gaat. Op die dag ga je op werkbezoek. Dit is veruit het meest favoriete én het meest uitdagende onderdeel van het programma, zo vertellen onze oud-deelnemers. Op die dag bieden we je een uniek kijkje op de arbeidsmarkt, want je gaat iedere week een dag meelopen met andere professional. Hoe ziet het leven van een rechercheur eruit? Wat doet een hoteldirecteur de hele dag? Je leert hoe je je eigen netwerk in kunt zetten en je traint belangrijke vaardigheden die straks tijdens je studie ook van pas zullen komen.

 

Wanneer kan ik starten?

*Ook de deelnemers uit deze groepen schrijven zich voor 1 mei in voor de studie van hun keuze.

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? Ben je benieuwd of er plek is in de groep van jouw keuze? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Onze coaches vertellen jou (en je ouders) graag meer over het programma.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvend)

kennismakingsgesprek. Via het inschrijfformulier kun je je hiervoor opgeven. Je ontvangt dan van ons een e-mail met een aantal data waarop het gesprek plaats zou kunnen vinden. Ouders/opvoeders zijn ook van harte welkom het gesprek bij te wonen.

Ben je na het kennismakingsgesprek enthousiast geworden? Dan ontvang je van ons het inschrijfformulier. Als je dit formulier invult, is je inschrijving definitief.

Wil je alvast weten of er plek is in de groep van jouw keuze? Neem contact op over het programma  en geef je voorkeur door.

Samengevat:

  • Kleinschalig groepsprogramma: 10 studenten per groep
  • 3 startmomenten per jaar: september, december en maart
  • Intensief en gestructureerd: 4 dagen per week
  • Energieke coaches die jou echt in beweging krijgen
  • Werken aan je persoonlijke ontwikkeling én je studiekeuze maken

Het studiekeuzeprogramma is ontwikkeld voor jongeren die een tussenjaar hebben of met hun studie gestopt zijn. In drie maanden vergroot je je wereld en verleg je je grenzen. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt welke studie bij je past.

Ouders delen hun ervaringen met Intermijn

De ervaringen van onze studenten

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 78 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 39 beoordelingen
Meer