Studiekeuzeprogramma

  • Uniek kleinschalig groepsprogramma: 10 studenten per groep
  • 3 startmomenten per jaar: september, december en maart
  • Intensief en gestructureerd: 4 dagen per week
  • Energieke coaches die jou echt in beweging krijgen
  • Werken aan je persoonlijke ontwikkeling én je studiekeuze maken

Het studiekeuzeprogramma is ontwikkeld voor jongeren die een tussenjaar hebben of met hun studie gestopt zijn. In drie maanden vergroot je je wereld en verleg je je grenzen. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt welke studie bij je past. Samen met andere studiekiezers ga je een avontuurlijke en onvergetelijke periode van drie maanden tegemoet. Het programma is intensief: vier dagen in de week. Download hier onze informatiebrochure:

De studiekeuzeprogramma's starten (in 2019 en 2020) op:

  • 9 september 2019 (inschrijving gestart!)
  • 2 december 2019
  • 9 maart 2020 (Ook de deelnemers uit deze groepen schrijven zich voor 1 mei in voor de studie van hun keuze.)

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? Ben je benieuwd of er plek is in de groep van jouw keuze? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Onze coaches vertellen jou (en je ouders) graag meer over het programma.

Ouders delen hun ervaringen met Intermijn

Afsluitingsavond studiekeuzeprogramma

Hoe ziet het programma eruit?

Programma op de locatie van Intermijn

Drie van de vier dagen per week vindt het programma plaats op de locatie van Intermijn in Utrecht. Iedere dag is er een vaste coach die de groep begeleidt. Tijdens de dagopening worden de doelen, activiteiten en de planning doorgenomen. Wat je gaat doen varieert per dag. Je voert samenwerkingsopdrachten uit en houdt individuele gesprekken met je coach. Ook volg je workshops, ontmoet gastsprekers, bezoekt bedrijven en nog veel meer. Hierbij verleg je je grenzen en verbreed je jouw horizon. Alles met als doel te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Wij weten inmiddels dat tijd en aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling een zinvolle bijdrage levert aan een passende studiekeuze.

werkbezoek

Eén van die vier dagen is een dag waarop je op pad gaat. Op die dag bieden we je een uniek kijkje op de arbeidsmarkt. Je gaat iedere week een dag meelopen met andere professional. Hoe ziet het leven van een rechercheur eruit? Wat doet een hoteldirecteur de hele dag? Waar begint een grafisch vormgever mee als hij zijn computer heeft opgestart? Hoe is het om in de sector zorg aan de slag te gaan? Om stagedagen te organiseren maak je ook gebruik van het grote netwerk van Intermijn, maar je zult naarmate het traject vordert ook leren hoe je je eigen netwerk in kunt zetten.

Interesse in ons studiekeuzeprogramma?

Lijkt het studiekeuzeprogramma je interessant? En wil je er graag meer over weten? Ben je benieuwd of er plek is in de groep van jouw keuze? Neem contact over het programma van studiekeuze en persoonlijke ontwikkeling en geef je voorkeur door. Of vraag direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Onze coaches vertellen jou (en je ouders) graag meer over het programma.