Lezingen en webinars

Onze lezingen en workshops gaan over generatie Z, keuzes maken en de manier waarop ouders en professionals hierin kunnen begeleiden. De (online) bijeenkomsten zijn vaak een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. De lezingen en webinars worden verzorgd door ervaren coaches en trainers van Intermijn.

ONDERWERPEN

Hieronder een greep uit de onderwerpen waar wij over spreken.

  • Generatie Z
  • Mentale weerbaarheid
  • Hoe begeleid ik mijn kind/leerling in het studiekeuzeproces?
  • Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap
  • Motivatie, houding en mindset
  • Studievaardigheden (plannen en organiseren, efficiënt studeren, profileren en presenteren)
  • Goed in je vel in de prestatiemaatschappij
  • (Studie)keuzeproces
  • Curlingouders en servicekinderen: de relatie tussen jongeren en hun ouders
  • Stoppen of doorgaan? Over stoppen met studeren

Wij schreven twee whitepapers die een beeld geven van de onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens de lezing of workshop:

Whitepaper Leren Kiezen

Whitepaper Waarom je wel/niet moet stoppen met je studie

Voorbeelden van Lezingen die we eerder gaven

Docentencongres 2020
Op het jaarlijkse docentencongres organiseerden we een inspiratiesessie met als titel: de behoeften van generatie Z. Hoe komt het dat generatie Z zoveel last heeft van keuzestress? Wat is het effect van de prestatiegerichte maatschappij op deze generatie? Is er ruimte voor twijfel, vallen en opstaan? Op deze vragen zochten we tijdens de sessie een antwoord.

Afscheid rector Berger Scholengemeenschap
In december 2019 waren we 'het cadeau' voor de rector van de Berger Scholengemeenschap. Tijdens het afscheid van de rector gaven we een lezing over generatie Z met als titel: Generatie Z aan zet.

Opening Academisch jaar Arnhem Business School
In augustus verzorgde Intermijn de jaaropening voor de docenten van de Arnhem Business School. We gaven een Engelstalige lezing over 'sparkling students'. Ook verzorgden we een verdiepende workshop en hebben we de dag afgerond door een discussie te begeleiden.

Congres Next Student, jaarbeurs Utrecht
Zowel in 2018 als in 2019 zijn we uitgenodigd als spreker op het congres Next Student in de jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar is de titel van onze bijdrage 'studiekeuzestress' bestaat niet om leggen we uit wat de daadwerkelijke reden van de keuzestress (of is het 'verlamming'?) is.

Hogeschool Antwerpen
Al twee jaar op rij geven we een lezing aan studenten en ouders van de Hogeschool Antwerpen over studieswitchen. Tijdens de lezing verdiepen we ons in keuzeprocessen, omgaan met twijfels en de rol van ouders bij het maken van een studiekeuze.

Da Vinci College Dordrecht
Dit najaar hebben we een drietal lezingen gegeven aan de scholieren en ouders op het Da Vinci College in Dordrecht. De lezingen gaan over het maken van een passende studiekeuze en hoe ouders hierin kunnen begeleiden.

Leerlingenraadconferentie Den Haag
In december 2019 verzorgden we de keynote en een workshop over 'motivatie' tijdens de leerlingenraadconferentie in het Haagsche Koorenhuis, georganiseerd door Centrum 1622.

Trots op havo
In februari 2020 verzorgen we een lezing op het congres Trots op havo met als thema 'de toekomst door de ogen van generatie Z'.

Reacties

Jeroen Borsboom, plv. rector bij Berger Scholen Gemeenschap:

“Als afscheidscadeau kreeg onze rector een lezing aangeboden over generatie Z. Deze toegankelijke lezing had alle vijf de generaties in de zaal nieuwe inzichten te bieden, maar ook veel punten van herkenning. Michelle Gerlach was in staat het publiek op een prettige manier bij de lezing te betrekken. De generatiekloof is niet verdwenen, maar wel een stukje kleiner."

Een greep uit de reacties van het publiek op ROC Da Vinci:

"Erg leuk, interactief, leerzaam en heerlijk enthousiast!"
"Vlot en heel ontspannen!"
"Enthousiast verhaal en praktisch heel toepasbaar!"

Hilde Chantrain, Hogeschool Antwerpen:

"Tijdens het congres Next Student in de Jaarbeurs Utrecht had ik de kans om jullie sessie bij te wonen. Jullie visie, tips en aanpak strookt helemaal met de onze!"

Miriam Zwaan, senior study career coach, Arnhem Business School:

"Impressed by your speeching qualities. Never ever did I hear so little ahms.. and the content was very relatable and true. Thank you for your input."

Wij zijn ook aangesloten bij het Sprekers Instituut Onderwijs.

ook een lezing of webinar door intermijn laten verzorgen?

We komen graag met je in contact! Bel of mail ons om samen de mogelijkheden te verkennen!

Meer