Individuele studiekeuzebegeleiding

  • Combinatie van 6 gesprekken en 6 uitdagende opdrachten
  • Flexibel: op korte termijn starten
  • Enthousiaste, energieke coaches
  • Ook mogelijk tijdens de zomerperiode

Je staat voor een lastige beslissing: hoe ga ik mijn toekomst inrichten? Ga ik studeren? Wat ga ik studeren? Welk beroep spreekt mij aan? Welke talenten bezit ik? Grote vragen waar je niet 123 een antwoord op gevonden hebt. In een tijd waarin studeren duur is, is een bewuste keuze voor een studie die bij je past belangrijk.

Onze individuele studiekeuzebegeleiding helpt je meer zelfkennis op te doen. Wat zijn je kwaliteiten? Waar ben je minder goed in? Wat zijn je waarden? En je interesses? Ook leer je de wereld om je heen beter kennen. Wat houden verschillende studies en beroepen
in? Welke organisaties spreken je aan? Wat is er allemaal mogelijk?

Zo stellen we je in staat om een bewuste studiekeuze te maken. Klik op de afbeelding hieronder om de informatiebrochure te downloaden.


"Intermijn is een leuke, jonge organisatie, die niet werkt met testen maar er echt een programma van maakt. Dat sprak mij direct aan. De combinatie van gesprekken en opdrachten werkt goed. Bij Intermijn ga je echt DOEN!"

Senne van ’t Hof volgde studiekeuzebegeleiding in 2016

"Tijdens de studiekeuzebegeleiding ging ik verschillende keren ‘uit mijn comfortzone’. Dat was voor mij heel erg goed. En: aan het einde van het traject wist ik precies wat ik wilde gaan studeren! Ik heb de periode als leerzaam en gezellig ervaren."

Michel Kamphuis, volgde studiekeuzebegeleiding in 2018

Opbouw van individuele studiekeuzebegeleiding

Het traject start met een intakegesprek met jouw coach. Tijdens het intakegesprek maak je uitgebreid kennis met je coach en bespreken jullie jouw wensen en doelen. Samen stellen jullie concrete en haalbare leerdoelen voor het traject op. Ook plannen jullie de zes afspraken in. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Tijdens de coachingsgesprekken en de opdrachten kom je steeds meer over jezelf te weten. We onderzoeken wat jou echt motiveert. Wat vind je leuk om te doen? En waar ben je goed in? Wat zijn je waarden? En je talenten? We onderzoeken ook de wereld om je heen, bijvoorbeeld door het afnemen van interviews met professionals. Zo stellen we je in staat de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst.

De gesprekken vinden in principe plaats op de locatie van Intermijn in Utrecht, Amsterdam of Haarlem. Het resultaat? Een flinke dosis zelfkennis, meer zelfvertrouwen en een open en onderzoekende houding. Zo maak je een bewuste studiekeuze.

Tijdsinvestering

De individuele studiekeuzebegeleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur, in combinatie met zes opdrachten die je zelfstandig uitvoert. De opdrachten variëren qua grootte, reken op een tijdsinvestering van twee tot drie uur per opdracht.

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil jij meedoen? Meld je aan! Je ontvangt dan een e-mail van ons met het inschrijfformulier. Dat formulier vul je in en stuur je terug. Je wordt dan gekoppeld aan een van onze coaches. Hij of zij neemt telefonisch contact met jou op om een afspraak voor het intakegesprek te maken.

Vind je het fijn om eerst nog eens (eventueel samen met je ouders) langs te komen op onze locatie om kennis te maken voordat je je inschrijft? Vraag dan een
vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via info@intermijn.nl of bel ons op 030 - 22 72 345.

Hoe ziet de individuele begeleiding van Intermijn eruit?