coach je kind bij toekomstkeuzes

van profielkeuze tot studierichting

Wij helpen ouders

Met een handboek voor iedere ouder van de 100.000 havo- en vwo-leerlingen die ieder jaar eindexamen doen. Hoe help je hen de juiste studiekeuze te maken?

  • Begrijp meer van de leefwereld van je opgroeiende kind
  • Krijg inzicht in keuzeprocessen
  • Maak verbinding met je kind
  • Ondersteun je kind bij het maken van toekomstkeuzes
  • Vergroot het studiesucces en -geluk van je kind

Benieuwd naar ons boek Coach je kind bij toekomstkeuzes?

Ja, ik wil dit boek hier bestellen.
Ik bestel dit boek graag via Bol.com.

coach je kind bij toekomstkeuzes

samenvatting

‘Als je maar gelukkig wordt’, zeggen veel ouders als hun kind een studiekeuze moet maken. Het maken van toekomstkeuzes zoals de studiekeuze, wordt door veel jongeren als lastig ervaren. De druk om de ‘juiste’ keuze te maken is groot. Generatie Z worstelt met keuzestress en prestatiedruk.

Jongeren van nu zien hun ouders als belangrijkste raadgevers in het studiekeuzeproces. Hoe ga je hier als ouder mee om? Hoe begeleid je je kind in deze fase van de opvoeding? Studiekeuze-experts Loth van Veen en Michelle Gerlach geven je inzicht in de leefwereld van je kind. Hoe werkt het puberbrein? Waarom is het maken van keuzes vandaag de dag zo lastig? Hoe verloopt het studiekeuzeproces? En wat kun je als ouder doen (en laten) om je kind hierbij te helpen?

Door verbinding met je kind te zoeken en je kind de juiste vragen te stellen, leer je je kind toekomstkeuzes maken die echt bij hem of haar passen. Het maken van bewuste keuzes geeft je kind regie over zijn of haar eigen loopbaan. Kiezen kun je leren!

"Het mag studiekiezers (en hun ouders…) misschien kopzorgen opleveren, maar eigenlijk is het hartstikke leuk: je toekomst vormgeven. "

opbouw van het boek

Deel 1: Opgroeien anno nu

In het eerste deel van het boek leer je je kind beter begrijpen. Je krijgt meer zicht op de leefwereld van je kind. We geven uitleg over puberhersenen, identiteitsontwikkeling, curlingouders en servicekinderen. Wat kenmerkt de jongeren van nu, Generatie Z, en wat is er eigenlijk zo bijzonder aan het opgroeien in deze tijd?

Deel 2: Kiezen anno nu

Het tweede deel geeft je meer inzicht in de kunst van het kiezen. Hoe verlopen keuzeprocessen? Wat maakt kiezen in deze tijd een uitdaging? We leggen de fases van het studiekeuzeproces stap voor stap uit

boek voor ouders van studenten

Deel 3: De rol van ouders anno nu

In het derde deel van het boek geef je jouw rol in het keuzeproces van je kind concreet vorm. Het is een actief deel waarin je vragen over jezelf en je kind gaat beantwoorden. We delen technieken om gesprekken met je kind goed te laten verlopen en vertellen je meer over het geven van feedback.

Deel 4: Studeren anno nu

Deel vier gaat over het studeren van vandaag de dag. Wat zijn de grootste verschillen tussen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs? Welke rol kun je als ouder in deze fase innemen? We bespreken belangrijke (studie)vaardigheden en de manier waarop je als ouder ondersteuning kunt bieden in het aanleren van deze vaardigheden. Maar ook: wat doe je als je kind straks tóch twijfelt over de gemaakte keuze?

Opdrachten en praktische tips

Tot slot delen we een selectie van opdrachten die we gebruiken in onze coachingsprogramma’s. Deze opdrachten helpen studiekiezers om antwoorden te vinden op de drie belangrijke vragen tijdens het studiekeuzeproces: Wie ben ik? Wat kan ik? En: wat wil ik? Deze opdrachten zijn ook bruikbaar bij het maken van andere loopbaankeuzes. We sluiten het boek af met praktische tips.

"Met dit boek willen we je meer laten begrijpen van jouw kind, zijn leefwereld en keuzeprocessen. "

Wil jij ook je kind helpen bij de profielkeuze of studierichting?

Bestel dan het boek Coach je kind bij toekomstkeuzes via onderstaand formulier. Vanaf 28 augustus start de verzending van de eerste druk. Het boek is ook te bestellen via Bol.com.

Coach je kind bij toekomstkeuzes

  • Prijs: € 22,50
  • € 0,00

Benieuwd wat anderen over ons zeggen?

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 94 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
js_loader
Meer