Cursus Keuzekracht in het VO2024-04-15T08:29:42+00:00

Cursus Keuzekracht in het VO

Ben jij professional in het voortgezet onderwijs en wil jij jouw leerlingen verder helpen in de zoektocht naar hun studie? Wil je leren hoe je dat op een positieve, toekomstgerichte en actieve manier kunt doen? Wil je zowel relevante en actuele kennis op doen als concrete en toepasbare lesopdrachten ontvangen? En heb je zin om samen met mij aan de slag te gaan? Dan is de online cursus Keuzekracht in het VO iets voor jou!

In het kort

De cursus Keuzekracht in het VO is een online en een-op-een cursus/coachingsprogramma. Dat betekent dat je in je eigen tempo kunt werken.  De digitale leeromgeving bestaat uit 4 modules die je zelfstandig doorwerkt, waar en wanneer je maar wilt. Tijdens iedere module deel ik kennis en ervaring over het betreffende thema met je, ontvang je twee praktijkopdrachten (opdrachten die je op school kunt uitvoeren) en heb je een live sessie met mij. Die plan je zelf in, op het moment dat jij daaraan toe bent.

Zo heb jij straks nog meer kennis, ervaring én opdrachten in huis om leerlingen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, bij het versterken van hun studie-en loopbaanvaardigheden en in het kiezen van hun studie.

Zie je het helemaal zitten en wil je je inschrijven? Leuk! Meld je direct aan! Nog vragen, of zeker weten dat de cursus écht bij jouw doelen past? Dan kunnen we altijd even vrijblijvend kennismaken.

Delen

De opbouw van de cursus

De cursus bestaat uit de volgende modules:

Module 1: Persoonlijke ontwikkeling

We focussen op het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van je leerlingen. Je leert over puberhersenen, generatie Z, curling-ouders en service-kinderen. Hoe kun je leerlingen stimuleren meer zelfkennis op te doen?

Module 2: Welbevinden

Tijdens deze module verdiepen we ons in het welzijn van jongeren van nu. Ik deel onze leerling ‘Opladen’ met je. Hoe vol of leeg zijn jouw batterijen? En hoe laden jouw leerlingen op? Je ontdekt hoe welbevinden bespreekbaar maakt op school en ik deel concrete werkvormen met je, waarmee jij en je leerlingen kunnen opladen.

Module 3: Studie-en loopbaanvaardigheden

Weten wat je moet doen, wanneer je het moet doen, hoe je het moet doen en het daadwerkelijk doen… Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.
Studievaardigheden zijn belangrijke voorspellers van studiesucces. Tijdens deze module leer je over: invloed hebben, volhouden, competentie, nieuwsgierigheid en samenwerken. Wat houden deze vaardigheden precies in? En op welke manier kunnen ze bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen?

Module 4: Studiekeuze

We sluiten af met de module over het begeleiden van toekomstkeuzes, zoals de studiekeuze. Hoe werkt kiezen precies? Hoe komt het dat er vandaag de dag zoveel jongeren struikelen over de studiekeuze? Wie of wat heeft invloed op de keuzes die jongeren maken? En hoe kun jij, als onderwijsprofessional, jouw rol als begeleider van dit proces invullen?

Extra: lesopdrachten
Bij iedere module horen twee lesopdrachten. Die lesopdrachten raken aan het thema van de module. De opdrachten zijn direct toepasbaar in jouw praktijk. Je selecteert steeds één opdracht om op school mee aan de slag te gaan.

Q&A

Iedere module sluit je af met een online Q&A bijeenkomst met mij. Tijdens deze sessie staat het thema van de module centraal. We gaan in gesprek over dit thema, we wisselen ervaringen uit en je kunt vragen stellen. Je werkt tijdens deze cursus dus zowel aan je eigen ontwikkeling als professional, als aan de ontwikkeling van je leerlingen. Win-win!

De Q&A plan je eenvoudig via een online tool bij mij in zodra je daaraan toe bent.

Wat krijg je allemaal?

  • Onbeperkt toegang tot de digitale leeromgeving.
  • 8 lesopdrachten die je direct in kunt zetten in jouw praktijk.
  • 4 live Q&A’s met mij, in te plannen op het moment dat het jou uitkomt.

  • Een berg aan nieuwe ideeën, energie en inspiratie!

  • Bonus 1: een exemplaar van het Intermijn studiekeuzespel.

  • Bonus 2: een exemplaar van het e-book Coach je kind bij toekomstkeuzes.

Praktische informatie

Je werkt in een online leeromgeving (Notion). Iedere module bestaat uit:

• Uitleg (in tekst, beeld en/of video)
• Twee lesopdrachten, passend bij het thema van de module. Je kiest steeds een van de twee opdrachten uit om met leerlingen uit te voeren. In totaal ontvang je dus 8 lesopdrachten die je kunt inzetten in jouw praktijk.
• Een Q&A sessie met mij. Deze sessie plan je eenvoudig via een online tool bij mij in zodra je daaraan toe bent.

Tijdens deze cursus leer je dus op het moment, het tempo en de plaats waarop het jou het beste uitkomt. Geen stress of gedoe en vrijheid blijheid. Heb je juist wel een stok achter de deur nodig? Laat mij dat weten, dat kan ik voor je zijn .

Wat kost het?

Deelname aan het programma Keuzekracht in het VO kost 497 euro (exclusief btw). Voor dit bedrag ontvang je een met zorg samengestelde cursus, 8 lesopdrachten en 4 live coachingssessies (Q&A).

Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroep is het lesmateriaal dat bij deze cursus hoort geschikt?2024-03-28T17:53:08+00:00

Voor alle leerlingen in het VO! Per opdrachtkaart staat aangegeven voor welke klas het materiaal het meest passend is (onderbouw, bovenbouw en/of examenjaar).

Ook staat op de opdrachtkaart aangegeven of de leerling individueel werkt, samen met medeleerlingen of… Ik zorg dat er in de selectie van opdrachten die je ontvangt voor alle doelgroepen iets tussen zit.

Kun je meer vertellen over lesopdrachten?2024-03-28T17:53:47+00:00

Op basis van tien jaar Intermijn ontwikkelde ik een box vol inspirerende lesopdrachten, passend bij de vier thema’s van deze cursus: persoonlijke ontwikkeling, studie-en loopbaanvaardigheden, welbevinden en studiekeuze. De opdrachten zijn inzetbaar tijdens het mentoraat, bij LOB of in de begeleiding van kleine groepjes of individuele leerlingen. Je ontvangt van een selectie (8 stuks) van deze kaarten tijdens deze cursus. Na afloop van de cursus kun je eventueel de hele box aanschaffen.

Bij welk vak kan ik de lesopdrachten gebruiken?2024-03-28T17:54:30+00:00

Dat beslis je zelf! De opdrachten zijn inzetbaar tijdens het mentoraat, bij LOB of bijvoorbeeld in het begeleiden van kleine groepjes leerlingen op een specifiek thema.

Hoeveel tijd kost deze cursus mij?2024-03-28T17:59:51+00:00

Dat beslis je helemaal zelf. Het is fijn als je tijdens de cursus 4 opdrachten in de praktijk gaat uitproberen. Je kunt er zelf voor kiezen om er minder of meer te doen. Niest moet en alles mag!

Hoe en wanneer plan ik de Q&A met Loth in?2024-03-28T17:59:37+00:00

Daar gebruiken we een handige online planningstool voor (Calendly). Je kunt dan eenvoudig zien op welke momenten er ruimte is voor het inplannen van je online sessie. Je kiest dus zelf een moment waarop het jou schikt!

Past deze cursus bij mij?2024-03-28T17:59:14+00:00

Deze korte cursus past bij jou als je…

  • … in het voortgezet onderwijs werkt.
  • … graag meer wilt leren over de volgende thema’s:
    • persoonlijke ontwikkeling van leerlingen
    • het versterken van studie- en loopbaanvaardigheden
    • aan de slag met welbevinden
    • het begeleiden van het studiekeuzeproces
  • … je behoefte hebt aan concreet lesmateriaal. Je houdt van DOEN!
Is er een vervolg mogelijk op deze cursus? Kunnen we in de toekomst samenwerken?2024-03-28T17:58:55+00:00

Vond je het programma interessant? We zouden in de toekomst op verschillende manieren samen kunnen blijven werken. Denk aan:

• Het uitbreiden van het lesmateriaal. Je krijgt de mogelijkheid alle lesopdrachten uit de box (40 stuks) af te nemen voor jou en je collega’s, zodat jullie hier schoolbreed mee kunt gaan werken.
• Je kunt een verdiepende cursus bij ons volgen.
• We kunnen samen je collega’s trainen op een of meerdere themagebieden.
• …

Na afronding van het programma kun je jouw/jullie behoefte delen en kunnen we samen kijken wat mogelijk is

Titel

Ga naar de bovenkant