wat is intermijn?

Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren.

Een studie kiezen is anno 2018 zo makkelijk nog niet. Met keuze uit zo’n 2500 opleidingen (!) zijn er veel opties. Op open dagen van hogescholen en universiteiten is het soms best lastig om een realistisch beeld te krijgen van de inhoud van de opleiding, laat staan van het werkveld waar je in terecht gaat komen. Bovendien staat je hoofd soms nog helemaal niet naar studiekeuze op het moment dat je nog eindexamen moet doen. Maar, voor 1 mei moet je je keuze wel gemaakt hebben. Voor veel scholieren en ouders levert dit veel druk op.

Studiekeuzebegeleiding

Om keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Wat zijn je kwaliteiten? Waar ben je minder goed in? Wat zijn je interesses? Ook moet je de wereld om je heen kennen. Wat houden verschillende studies en beroepen in? Welke organisaties spreken je aan? Wat is er allemaal mogelijk? Pas dan ben je in staat om bewuste keuzes te maken die richting geven aan je toekomst.

In een tijd waarin studeren kostbaar is, is wat extra tijd uittrekken voor deze belangrijke beslissing in je leven niet zo’n gek idee. Intermijn begeleidt je bij jouw keuzeproces.

Intermijn helpt bij het kiezen van een studie

Bij Intermijn leer je door te doen. Of je nu het studiekeuzeprogramma van drie maanden volgt, kiest voor individuele begeleiding of met ons boek, planner of spel aan de slag gaat: je komt in actie, probeert nieuwe dingen uit en reflecteert hier op, samen met anderen.

De programma’s van Intermijn leveren je een flinke dosis zelfkennis, zelfvertrouwen en een open en onderzoekende houding op, waarmee het kiezen van een studie die bij jou past een stuk eenvoudiger wordt.

Wat is Intermijn?