Team

Maak kennis met het team van Intermijn in Utrecht!

studiekeuzeprogramma volgen in Utrecht

De eerste groep Intermijnstudenten startte in februari 2014 met het studiekeuzeprogramma. Door deze studenten met inspirerende opdrachten aan te zetten tot onderzoeken, uitproberen en vervolgens samen te reflecteren, werd een fantastisch resultaat geboekt: een studiekeuze én daarnaast een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en kennis over de wereld. Kortom: een zeer waardevolle voorbereiding op het studeren. Met een groeiend team en meerdere programma’s levert het team van Intermijn iedere dag met veel plezier een bijdrage aan het studiekeuzeproces van aankomend studenten.

Studiekeuzestress? Bij Intermijn in Utrecht staan de volgende mensen voor je klaar:

Loth van Veen, oprichter

Tijdens mijn werk als docent en mentor op een school voor havo en vwo in Utrecht, ontdekte ik dat veel leerlingen moeite hadden met het maken van een studiekeuze. Het bezoeken van open dagen en wat research doen op internet leverde vaak niet genoeg op om een weloverwogen keuze te maken. Veel leerlingen kozen voor een tussenjaar. Geen slecht idee, maar ga je precies doen tijdens zo'n jaar?  En weet je na een tussenjaar wél wat je wilt? Alleen de leerlingen die écht een plan maakten, waren achteraf tevreden over dit jaar.

In de jaren die volgden was ik werkzaam op een hbo-opleiding. Daar zag ik de andere kant: studenten die voortijdig stopten met de opleiding. De uitval in het hbo en wo is in Nederland erg hoog. Het stoppen met de studie levert de student (en ouders) financiële en emotionele schade op. Onnodig, want: besteed aandacht, tijd en energie aan deze belangrijke beslissing en je zult zien dat deze investering zich terugverdient in studiesucces.

Met veel plezier begeleid ik studiekiezers in hun zoektocht. Met onze programma's hoop ik je meer over je zelf te laten ontdekken, je opties te verkennen en je te leren kiezen, voor nu en voor later.

Michelle Gerlach

Je hebt je middelbare school diploma op zak en het is tijd om te studeren. De keuze is helemaal aan jou, wat een vrijheid! Maar hoe doe je dat eigenlijk, een goede (studie)keuze maken? Hoe weet je nu zeker dat een studie bij jou past?

Waarschijnlijk heb jij deze vragen weleens aan jezelf- of anderen gesteld. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de antwoorden hier niet op wist en daarom een tussenjaar nam.

Een tussenjaar kun je nuttig besteden. Je kunt het gebruiken om meer over jezelf en de wereld te ontdekken. Tijdens een tussenjaar kun je ook veel plezier beleven. Deze balans weten we bij Intermijn goed te vinden en dat maakt mijn werk hier ook zo leuk. Met een jong- en deskundig team bieden we een actief en afwisselend programma aan.

Sinds september 2014 ben ik onderdeel van het team van Intermijn, inmiddels als sociaal psycholoog. Bij Intermijn begeleid ik met enthousiasme de groepen tijdens het tussenjaarprogramma, begeleid ik individuele jongeren en gebruik mijn creativiteit bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten.

Wat mij drijft bij Intermijn? Het vertrouwen wat de deelnemers ontwikkelen in zichzelf en de keuzes die ze maken. Dat te zien, geeft onwijs veel energie!

Caroline van der Haven

Heerlijk kan het zijn om vrijblijvend te dromen hoe je leven er later uit ziet. Tot het moment daar komt en je echt een keuze moet gaan maken. Dan blijkt dat knap lastig te zijn. Meestal weet je aan het einde van de middelbare school onderhand wel dat profvoetballer worden er wellicht niet inzit, je beeldende vorming te gek vindt of dat je echt niks met biologie hebt. Ook als je al een beetje weet wat je interessant vindt en waar je goed in bent, blijven er nog massa's mogelijke keuzes over. Van een deel ken je, net als ik destijds, mogelijk het bestaan nog niet eens.

Tijdens mijn studie psychologie zag ik veel medestudenten die niet goed wisten waar ze aan begonnen waren, teleurgesteld raakten en met hun studie stopten. De middelbare scholieren die ik later coachte, waren vaak vooral druk met het halen van hun examens en het daarnaast leuk houden van hun dagelijks leven. Echt de tijd nemen om bewust een keuze te maken voor een studie, schoot er nog al eens bij in. Soms pakt het, net als destijds in mijn geval, toch goed uit, maar helaas niet altijd.

Een keuze maken die echt bij jou past, is gewoon onwijs lastig. Maar er is goed nieuws: je kunt het leren en je hoeft het niet alleen te doen. Om goede keuzes te maken moet je soms even stil staan. En dat betekent zeker niet letterlijk stilstaan, maar actief onderzoeken wie je bent, wat jou beweegt, waar je goed in bent, wat je graag zou willen, maar ook welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik en de andere coaches gaan graag met jouw deze ontdekkingstocht aan zodat je met meer zelfvertrouwen en zelfkennis met de studie van jouw keuze kunt starten.

 

 

 

Stefan van der Wal

Ik geloof dat iedereen dromen en talenten heeft om de wereld een stukje mooier te maken. Alleen ligt de focus in onze maatschappij te weinig op die dromen en te veel op het ontwikkelen van kennis en het vinden van een goed betaalde baan. Daardoor starten veel jongeren een studie die ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden en dat houd je niet lang vol.

Tijdens mijn studie Environmental Biology heb ik zelf ook een tussenjaar genomen en ben ik een jaar gaan backpacken in Zuid-Amerika. Een jaar vol avontuur, nieuwe ervaringen en mooie ontmoetingen. Ook met mezelf. Want in dat jaar heb ik de tijd genomen om te ontdekken wat ik belangrijk vind, waar mijn drijfveer vandaan komt en hoe ik de rest van mijn studietijd en de eerste paar jaar van mijn werkzame leven vorm wilde geven.

Na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan in de advieswereld, met een focus op milieu en duurzaamheid. Hier kwam ik er al snel achter dat ik het leuk vind om groepen mensen te verbinden en in beweging te krijgen. Na mijn studie ben ik gestart met een opleiding tot coach en heb ik allerlei vaardigheden en werkvormen geleerd om mensen één op één te begeleiden en antwoorden te vinden op de vragen die ze hebben. Deze vaardigheden zet ik graag in om jou bij  Intermijn te helpen ontdekken wie je bent, wat je leuk vindt en uiteindelijk welke studie jij wilt gaan doen.

Yrza Latumahina

Toen ik aan het eind van de middelbare school een studiekeuze moest maken had ik werkelijk waar geen flauw idee. Hoe kan je nu een passende studie kiezen als je nog niet echt weet wie je bent, wat je kan en wat je wil? Ik kan me voorstellen dat jij je ook zo voelt. De antwoorden op deze vragen krijg je door nieuwe ervaringen op te doen. In je eentje, of juist samen met anderen. Binnen of buiten. In Nederland of juist aan de andere kant van de wereld. Juist door nieuwe dingen aan te gaan, je grenzen te verleggen en te ervaren hoe je je daarbij voelt, vorm je je een beeld van jezelf en de wereld om je heen. Als je dat in kaart hebt gebracht, ben je een stuk beter in staat om zelfverzekerd keuzes te maken die echt bij jou passen.

Hoe tof is het dat een traject bij Intermijn je helpt ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil door hierover te denken – maar vooral ook door te doen! De kennis en vaardigheden die je opdoet bij Intermijn komen je nu van pas bij het maken van een passende studiekeuze, maar vast en zeker ook op latere (keuze)momenten in je leven. Met mijn positieve en oplossingsgerichte kijk op de wereld ben ik hier met veel plezier onderdeel van!

Louise Oldeman

Olympisch goud was altijd mijn droom. Door dat doel voor ogen te houden en door mijn passie en drive vocht ik jarenlang als karateka voor het Nederlandse team op Europees en Wereld kampioenschappen.
Ik woonde een half jaar bij een familie in een township in Zuid-Afrika voor mijn stage van mijn HBO-studie Sport Management en Ondernemen. Daar realiseerde ik me dat ik van andere dingen gelukkig werd en stopte daarom met mijn topsport.
Tussendoor werkte ik als gediplomeerd skidocent voor veel verschillende groepen. Als yoga docent en tijdens verschillende vipassana meditaties en mijn coachopleiding ontdekte ik het belang van bewegen: het maakt je bewust van je eigen lichaam en geest. Hierdoor wordt het makkelijker om jezelf te leren kennen en de voor jou geschikte keuzes te maken.

Wat te kiezen? Zo veel mogelijkheden, zo veel keuzes en zoveel opties. Gaaf, verwarrend en lastig tegelijkertijd. Ik heb ervaren dat de vraag “Waar word ik echt gelukkig van?” mij hielp in mijn keuzestress. Ik wil jou helpen ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt zodat je een gerichte studiekeuze kan maken.

Ik merk dat ik het talent in mensen naar boven kan halen waardoor zij zich realiseren dat zij hun leven in eigen hand kunnen nemen door datgene te doen waar ze goed in zijn. Ik ben voorplan om samen het talent wat jij in je hebt naar boven te halen!

Willemijn Ruissen

Volgt.

Laurens Meindertsma

Na het behalen van mijn havo-diploma moest het dan gebeuren; beginnen aan een opleiding. Ik begon aan Fysiotherapie maar stapte al na een paar weken van die keuze af. Wat volgde was een tussenjaar waarin ik (te weinig) werkte bij een benzinestation en vooral veel thuis was. Ik vond het lastig initiatiefrijk te zijn en werd er niet gelukkig van. Zo moest het dus niet...

Als ik één ding geleerd heb van dat tussenjaar, is het wel dat de plannen voor de toekomst niet uit de lucht komen vallen. Daarin moet ik investeren! Wanneer ik dat deed, door bijvoorbeeld cursussen te volgen, mensen uit het werkveld te vragen of ze eens met mij wilden praten of vrijwilligers werk te doen, leverde dit mij altijd drie dingen op:

  1. Plezier in mijn persoonlijke ontwikkeling.
  2. Vertrouwen in de mensheid (vrijwel iedereen bleek bereid te zijn me te helpen).
  3. Gedegen keuzes waar ik nog altijd achter sta.

Via de sportacademie, een bachelor en master in sociale- en organisatiepsychologie en ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van jeugdkampen ben ik bij Intermijn uitgekomen. Met veel plezier begeleid ik studiekiezers zich te ontwikkelen tot daadkrachtige jongvolwassen.

Kelly de Man

Het belangrijkste wat ik geleerd heb de afgelopen jaren? Geen enkele keuze maak je voor het leven, ook je studiekeuze niet. Je kan altijd blijven leren en een andere richting op gaan. Zolang je je maar goed voelt bij wat je op dat moment doet. Dat is ook wat ik de studiekiezers bij Intermijn wil meegeven.

Ik wist zelf ook niet wat ik wilde worden toen ik 17 jaar was. Toch moest ik op die leeftijd een studiekeuze maken. Tenminste, het voelde alsof het toen moest... Een tussenjaar nemen kwam niet eens in mij op! Een jaar dat juist heel veel inzicht biedt en de keuze makkelijker maakt.

Ik ben uiteindelijk Communicatie- en Informatiewetenschappen gaan studeren in Tilburg. Na mijn studie heb ik een aantal jaar in de IT sector gewerkt. Totdat mijn werk drastisch veranderde en ik er minder plezier en voldoening uit haalde. Ik ben toen op zoek gegaan naar wat wel bij mij past. Precies wat we hier bij Intermijn doen: ontdek wat je wilt en maak dat mogelijk!