Team

Maak kennis met het team van Intermijn in Utrecht!

Annemieke Offerman en Loth van Veen richtten in 2013 Intermijn op. In de jaren daarvoor waren zij werkzaam in het voortgezet onderwijs en ontdekten zij dat veel examenleerlingen moeite hadden met het maken van een studiekeuze. Het bezoeken van open dagen en wat reserach doen op internet leverde vaak niet genoeg op om een weloverwogen keuze te maken. De uitval in het hbo en wo is in Nederland erg hoog. Het stoppen met de studie levert de student (en ouders) financiële en emotionele schade op. Onnodig, vinden Annemieke en Loth. Want: besteed aandacht, tijd en energie aan deze belangrijke beslissing.

studiekeuzeprogramma volgen in Utrecht

De eerste groep Intermijnstudenten startte in februari 2014 met het studiekeuzeprogramma. Door deze studenten met inspirerende opdrachten aan te zetten tot onderzoeken, uitproberen en vervolgens samen te reflecteren, werd een waanzinnig resultaat geboekt: een studiekeuze, maar daarnaast een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en kennis over de wereld. Kortom: een zeer waardevolle voorbereiding op het studeren. Met een groeiend team en meerdere programma’s levert het team van Intermijn iedere dag met veel plezier een bijdrage aan het studiekeuzeproces van veel jongeren.Het team van Intermijn. Wij staan voor je klaar als je hulp nodig hebt met je studiekeuze

Studiekeuzestress? Bij Intermijn in Utrecht staan de volgende mensen voor je klaar:

Michelle Gerlach, coach

Je hebt je middelbare school diploma op zak en het is tijd om te studeren. De keuze is helemaal aan jou, wat een vrijheid! Maar hoe doe je dat eigenlijk, een goede (studie)keuze maken? Hoe weet je nu zeker dat een studie bij jou past?

Waarschijnlijk heb jij deze vragen weleens aan jezelf- of anderen gesteld. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de antwoorden hier niet op wist en daarom een tussenjaar nam.

Een tussenjaar kun je nuttig besteden. Je kunt het gebruiken om meer over jezelf en de wereld te ontdekken. Tijdens een tussenjaar kun je ook veel plezier beleven. Deze balans weten we bij Intermijn goed te vinden en dat maakt mijn werk hier ook zo leuk. Met een jong- en deskundig team bieden we een actief en afwisselend programma aan.

Sinds september 2014 ben ik onderdeel van het team van Intermijn, inmiddels als sociaal psycholoog. Bij Intermijn begeleid ik met enthousiasme de groepen tijdens het tussenjaarprogramma, begeleid ik individuele jongeren en gebruik mijn creativiteit bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten.

Wat mij drijft bij Intermijn? Het vertrouwen wat de deelnemers ontwikkelen in zichzelf en de keuzes die ze maken. Dat te zien, geeft onwijs veel energie!

Stefan van der wal, coach

Ik geloof dat iedereen dromen en talenten heeft om de wereld een stukje mooier te maken. Alleen ligt de focus in onze maatschappij te weinig op die dromen en te veel op het ontwikkelen van kennis en het vinden van een goed betaalde baan. Daardoor starten veel jongeren een studie die ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden en dat houd je niet lang vol.

Tijdens mijn studie Environmental Biology heb ik zelf ook een tussenjaar genomen en ben ik een jaar gaan backpacken in Zuid-Amerika. Een jaar vol avontuur, nieuwe ervaringen en mooie ontmoetingen. Ook met mezelf. Want in dat jaar heb ik de tijd genomen om te ontdekken wat ik belangrijk vind, waar mijn drijfveer vandaan komt en hoe ik de rest van mijn studietijd en de eerste paar jaar van mijn werkzame leven vorm wilde geven.

Na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan in de advieswereld, met een focus op milieu en duurzaamheid. Hier kwam ik er al snel achter dat ik het leuk vind om groepen mensen te verbinden en in beweging te krijgen. Na mijn studie ben ik gestart met een opleiding tot coach en heb ik allerlei vaardigheden en werkvormen geleerd om mensen één op één te begeleiden en antwoorden te vinden op de vragen die ze hebben. Deze vaardigheden zet ik graag in om jou bij je tussenjaar bij Intermijn te helpen ontdekken wie je bent, wat je leuk vindt en uiteindelijk welke studie jij volgend jaar wilt gaan doen.

Joël Snijders, coach

Afgelopen jaar ben ik zes weken te voet op reis geweest in Spanje. Hier liep ik (figuurlijk) aan tegen zaken als blessures, eenzaamheid, taalbarrières of het vinden van een slaapplek. Maar ik had ook alle tijd om te genieten en na te denken. Zo dacht ik er al langer over om mijn coachingsvaardigheden te verdiepen. Het stond dan ook al snel als een paal boven water, dat wanneer ik weer terug zou zijn in Nederland, ik hier verder mee aan de slag zou gaan.

Ik heb psychologie gestudeerd in Utrecht en ben vervolgens aan het werk gegaan in de woonbegeleiding van dak- en thuislozen en verslaafden. In mijn vrije tijd was ik leiding bij een tienergroep en organiseerde ik een jongerenkamp voor in de zomer. Voor mij is steeds meer duidelijk geworden dat ik het bijzonder vind om met jongeren te werken. De toekomst is nog zo open en er zijn veel verschillende paden die gekozen kunnen worden. Dit kan echter ook veel keuzestress opleveren. Ik vind het mooi hoe Intermijn jongeren hierin een helpende hand biedt en hen vooruit helpt bij het maken van een keuze. Als coach wil ik door gesprekken en opdrachten samen ontdekken wie jij bent en wat bij jou past!

Eva Meylink, coach

Als student was ik behoorlijk zoekende. Welke studie past mij nu precies? Wat wil ik ‘bereiken’? Na diverse omzwervingen (rechten, Taal- en cultuurstudies, Filmacademie) belandde ik uiteindelijk bij de studie Nederlands. Na de master Nederlandse literatuur en de lerarenopleiding aan het COLUU voltooid te hebben, kwam ik als docent Nederlands op UniC terecht, een middelbare school voor ‘eigenzinnig’ havo/vwo.

In deze huidige functie kom ik er steeds meer achter dat mijn ‘studiecarrière’ een positieve bijdrage levert aan mijn functioneren als docent en mentor. De ervaringen die ik heb opgedaan, geven een creatieve impuls aan mijn lessen. Als ‘ervaringsdeskundige’ kan ik leerlingen helpen om keuzes te maken en hen ervan bewust maken om kwaliteiten van zichzelf te herkennen en te benutten.

Daarom vind ik Intermijn een geweldig initiatief; wat is het leerzaam en bemoedigend als je als ‘zoekende’ geholpen wordt met het ontdekken van de kwaliteiten in jezelf. Als coach wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Anouk hollander, coach

Het afgelopen half jaar heb ik 6 maanden door Zuid-Amerika gereisd. Daar kwam ik voor ontzettend veel keuzes te staan. Waar ga ik heen? Waar ga ik vanavond slapen? Kan ik deze mensen vertrouwen? Maar ook: wat ga ik eten? Deze keuzes waren niet altijd even makkelijk. Toch kunnen we allemaal vertrouwen op onze eigen kracht om de goede keuze te maken, als we maar de goede motivatie hebben. En ook een verkeerde keuze kan uiteindelijk leiden tot veel meer inzicht in jezelf, in je ambities en de wereld om je heen. Zo’n keuze blijkt achteraf vaak helemaal niet zo’n verkeerde keuze te zijn. Leren doe je door fouten te maken.

Intermijn zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Daar heb je je leven lang profijt van. En, niet onbelangrijk: KIEZEN IS LEUK! Met mijn enthousiasme voor coaching en positieve blik op de wereld hoop ik het beste in de leerlingen naar boven te halen. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen is hierbij van onschatbare waarde. Met een open houding en veel energie help ik jongeren hun dromen te ontdekken en te verwezenlijken.