We zijn begonnen!

19 september 2019

Met maar liefst vier groepen zijn we begin september gestart met het studiekeuzeprogramma. De introductieweek (startweek) stond in het teken van kennismaken. Kennismaken met elkaar, met de coaches, met de locatie van Intermijn en met de stad Utrecht.

Het is inmiddels een traditie dat Intermijnstudenten hun eigen introductieweek vormgeven. De kersverse deelnemers worden in kleine groepjes bij elkaar gezet en we geven een aantal richtlijnen mee. Wat er dan gebeurt is zo tof! Soms organiseren ze een speurtocht, soms een spel als ‘Ik hou van Holland’ met vragen over de groepsgenoten... Het kan echt van alles zijn. Niks achteroverleunen en afwachten, maar zelf aan de slag. En raad eens? Keer op keer wordt de eerste week na afloop als zeer waardevol omschreven. Door zelf de regie te nemen ervaren de deelnemers invloed en dat vergroot het zelfvertrouwen.

Na de startweek begint het eerste echte thema: Onderzoeken. Dit thema staat in het teken van de vraag ‘wie ben ik?’. Kwaliteiten en valkuilen worden uiteenlopende manieren onderzocht. Het thema wordt afgerond met een individueel coachingsgesprek waarin een persoonlijk leerdoel voor de komende periode wordt opgesteld.

 

 

Meer