Tweede groep rondt tussenjaarprogramma Intermijn af

08 januari 2015

Vorige week heeft de tweede groep jongeren het tussenjaarprogramma van Intermijn afgerond. Met een presentatie voor ouders, familie en vrienden gaven ‘de Intermijners’ een inkijkje in het programma dat zij de afgelopen twaalf weken gevolgd hebben.

Aan de hand van een grote landkaart op de muur vertellen de deelnemers over het programma dat zij hebben gevolgd. De verschillende thema’s waar het tussenjaarprogramma van Intermijn uit bestaat, vormen de dorpen en steden op de landkaart. Met stippellijnen hebben de Intermijners hun eigen route aangegeven. Soms werd er een omweg genomen en een aantal deelnemers hield een lange tussenstop bij de nederzetting genaamd ‘twijfelen’. Maar, uiteindelijk leiden alle routes naar de kustplaats ‘beginnen’. Daar stappen de deelnemers in een eigen bootje, de wijde wereld in. De koers staat vast want de studie is gekozen.

‘We kunnen wel vertellen wat we hier allemaal gedaan hebben, maar het is natuurlijk veel leuker om dit te beleven!’ vertelt deelnemer Dorelijn. Alle aanwezigen worden in groepen ingedeeld en de Intermijners verdelen zich als workshopsleiders over de groepen. Met ‘het bagagespel’ en de activiteit ‘liegen en roddelen’ laten ze de aanwezigen binnen no time kennis maken met hun favoriete opdrachten uit het programma dat zij hebben gevolgd.

Alle deelnemers hebben een keuze gemaakt voor een vervolgopleiding. Maar, vertelt deelnemers Josefien: ‘eigen was het veel meer dan dat’. Verbreding van je horizon, zicht krijgen op je kwaliteiten en valkuilen, het ontwikkelen van vaardigheden als samenwerken, plannen en overleggen… ‘Een mooie voorbereiding op een succesvolle studententijd en een basis voor het leven’ concludeerde een tevreden ouder.

De avond werd afgesloten met speeches en het tekenen van certificaten. Op 16 februari 2015 zal er een nieuwe groep starten met het tussenjaarprogramma.

Meer