Thuis aan de slag met intermijn?

Dat kan! De afgelopen jaren ontwikkelden we een aantal tools die studiekiezers, ouders en professionals helpen bij (het begeleiden van) het maken van toekomstkeuzes.

Bekijk hieronder onze tools en bestel via bol.com.

Psssst... Wist je dat we ook een boek voor ouders (en professionals) geschreven hebben? Het boek Coach je kind bij toekomstkeuzes (Kosmos 2020) vind je hier.

Planner

Je studententijd is een tijd waarin je veel van jezelf verwacht. Je wilt graag succesvol zijn in je studie, een leuk sociaal leven leiden, werken, sporten... noem maar op! Hoe zorg je ervoor dat je tijd en aandacht schenkt aan datgene wat je écht belangrijk vindt?
De studentenplanner van Intermijn helpt je te bepalen doelen te stellen en daar stap voor stap naar toe te werken.

Bestel de planner bij bol.com.

Spel

Het (studie)keuzespel van Intermijn helpt je bij het maken van loopbaankeuzes. Het spel bestaat uit zestig kaarten. De vragen op de kaarten helpen gesprekken op gang te brengen over kwaliteiten, interesses, ambities en drijfveren. Zo ontdek je meer over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Speel het spel alleen, met klasgenoten, met studiegenoten, met leerlingen, met studenten, met collega's, met familie of met vrienden. Leer van elkaar en over jezelf.

Bestel het spel bij bol.com.

Studiekeuze doeboek

Dit boek is voor iedereen die gek wordt van de vraag 'weet je al wat je wilt studeren?' Als je merkt dat het bezoeken van Open Dagen niet genoeg oplevert en als je geen zin meer hebt om eindeloos websites van verschillende opleidingen te bekijken. Dit boek is om te ontdekken welke studie écht past.

"Interessant boek en het geeft mooi weer hoe het proces tot studiekeuze eruit kan zien. De ''studiekiezer'' wordt op een duidelijke manier meegenomen door de verschillende fases van doen en overdenken."

Update: we zijn door onze hele voorraad heen! En we vonden het tijd voor een herziene editie! Houd onze website in de gaten en bestel binnenkort de vernieuwde versie!

Ervaringen:

"Ik vind de planner heel fijn. Wat ik er het fijnst aan vind, is dat je voordat je je planning gaat maken ook doelen voor de maand en zelfs week zet. Zo kan je gestructureerd aan het werk. De week er op kijk je of je je doelen gehaald hebt, zo niet moet je hier een uitleg voor geven. Ik vind dit heel fijn, want zo leer je kritischer naar jezelf zijn. "

"Ik heb het spel onlangs ingezet bij een training rond persoonlijk leiderschap voor een team dat elkaar goed kent en al jarenlang samenwerkt. Toch leerden ze elkaar door het spel nóg beter kennen en vonden het ontzettend leuk om elkaar heel persoonlijke vragen voor te leggen. Op hun verzoek hebben we tijdens het diner aan begin van de workshop wel vier of vijf rondes gespeeld. Ik weet zeker dat ik het spel ook bij volgende leiderschaps- en communicatietrainingen ga gebruiken."

"Het studiekeuzedoeboek werd me door een vriendin aangeraden. Mijn zoon had hiervoor veel stress over het kiezen van een studie. Hij zag door de bomen het bos niet meer. Dit boek heeft hem goed geholpen om te ontdekken welke studie nou echt bij hem als persoon past. Aantrekkelijk vormgegeven en leerzaam boek dat ik iedereen aan zou kunnen raden."

Meer