Thuis aan de slag met intermijn?

Dat kan! De afgelopen jaren ontwikkelden we een aantal tools die studiekiezers, ouders en professionals helpen bij (het begeleiden van) het maken van toekomstkeuzes.

Bekijk hieronder onze tools en bestel via bol.com.

Planner

Je studententijd is een tijd waarin je veel van jezelf verwacht. Je wilt graag succesvol zijn in je studie, een leuk sociaal leven leiden, werken, sporten... noem maar op! Hoe zorg je ervoor dat je tijd en aandacht schenkt aan datgene wat je écht belangrijk vindt?
De studentenplanner van Intermijn helpt je te bepalen doelen te stellen en daar stap voor stap naar toe te werken.

Bestel de planner bij bol.com.

Spel

Het (studie)keuzespel van Intermijn helpt je bij het maken van loopbaankeuzes. Het spel bestaat uit zestig kaarten. De vragen op de kaarten helpen gesprekken op gang te brengen over kwaliteiten, interesses, ambities en drijfveren. Zo ontdek je meer over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Speel het spel alleen, met klasgenoten, met studiegenoten, met leerlingen, met studenten, met collega's, met familie of met vrienden. Leer van elkaar en over jezelf.

Bestel het spel bij bol.com.

Boek: Coach je kind

‘Als je maar gelukkig wordt’, zeggen veel ouders als hun kind een studiekeuze moet maken. Jongeren van nu zien hun ouders als belangrijkste raadgevers in het studiekeuzeproces. Hoe ga je hier als ouder mee om? Hoe begeleid je je kind in deze fase van de opvoeding? Dit boek geeft je inzicht in de leefwereld van je kind. Hoe werkt het puberbrein? Waarom is het maken van keuzes vandaag de dag zo lastig? Hoe verloopt het studiekeuzeproces? En wat kun je als ouder doen (en laten) om je kind hierbij te helpen? Het boek bevat tips en concrete opdrachten waar je kind mee aan de slag kan! Dit boek is ook interessant voor onderwijsprofessionals en coaches.

Bestel het boek hier of via bol.com.

coach je kind bij toekomstkeuzes

Ervaringen:

"Wat een fijn boek! De auteurs richten zich tot ouders maar als docent in het VO heb ik het ook als zeer nuttig ervaren. Dit boek geeft je achtergrondinformatie over onder andere het tienerbrein en het proces rond keuzes maken. Ondank dat het veel informatie bevat, leest het makkelijk weg. Dit boek zet je aan het denken en bevat veel oefeningen die je met je kind of leerlingen kan doen."

"Het boek is heel helder geschreven, alles staat erin wat je nodig hebt. Het is overzichtelijk, lay out is duidelijk voor ouders en hun kinderen. Heel praktisch en bruikbaar. Hier gaan vele ouders en hun kinderen veel aan hebben."

"Ik vind de planner heel fijn. Wat ik er het fijnst aan vind, is dat je voordat je je planning gaat maken ook doelen voor de maand en zelfs week zet. Zo kan je gestructureerd aan het werk. De week er op kijk je of je je doelen gehaald hebt, zo niet moet je hier een uitleg voor geven. Ik vind dit heel fijn, want zo leer je kritischer naar jezelf zijn. "

"Ik heb het spel onlangs ingezet bij een training rond persoonlijk leiderschap voor een team dat elkaar goed kent en al jarenlang samenwerkt. Toch leerden ze elkaar door het spel nóg beter kennen en vonden het ontzettend leuk om elkaar heel persoonlijke vragen voor te leggen. Op hun verzoek hebben we tijdens het diner aan begin van de workshop wel vier of vijf rondes gespeeld. Ik weet zeker dat ik het spel ook bij volgende leiderschaps- en communicatietrainingen ga gebruiken."

Meer