Tarieven van het 3-maandenprogramma

Benieuwd naar onze tarieven van het programma? Intermijn staat garant voor een zinvol, inspirerend en betrouwbaar programma. In een tijd waarin kiezen moeilijk is en studeren steeds duurder wordt, is een investering in persoonlijke ontwikkeling in deze fase van je leven een logische en verstandige beslissing.

de kosten van het programma

Deelnemen aan het programma kost 3.250,- euro (inclusief btw). Voor dit bedrag ontvang je een met zorg samengesteld programma. Aan het programma van Intermijn zijn geen verdere kosten verbonden. Excursies, workshops, lezingen en andere activiteiten zitten inbegrepen bij de prijs. Wel betaal je zelf de reiskosten.

Wil je dit bedrag verspreid over een langere periode (bijvoorbeeld jouw tussenjaar) betalen? Dat kan! We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ondersteuning vanuit fondsen

Wij willen graag dat iedereen die dat wil, deel kan nemen aan ons programma. Maar helaas is er geen subsidie voor programma’s zoals het 3-maandenprogramma. Ook kun je geen studielening of aanvullende beurs aanvragen. Een tussenjaarprogramma moet je dus helemaal zelf betalen. Voor sommige jongeren lijkt dat in eerste instantie niet haalbaar. Toch willen wij graag álle jongeren de kans bieden mee te doen. Laat dus zeker van je horen want we verkennen graag samen met jou de mogelijkheden! Zo zijn er twee fondsen waar we je graag op wijzen:

  1. Er bestaat een Tussenjaarfonds dat wellicht mogelijkheden voor je biedt. Er is een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.
  2. Ook richt Stichting Intermijn een fonds op, waar jongeren die graag deel willen nemen maar het programma niet (geheel) kunnen financieren, gebruik van kunnen maken. Wil jij komend schooljaar gebruik maken van dit fonds? Neem contact met ons op, dan vertellen we je hier graag meer over.

Hoe financierden oud-deelnemers ons programma?

“Ik betaal het programma zelf. Dat doe ik in termijnen. Ik betaal het van mijn spaargeld, dat ik met mijn bijbaan verdiend heb. Een klein deel van het bedrag heb ik terug kunnen krijgen via een subsidie van het tussenjaarfonds.”

Rik, nam deel aan Intermijn in 2021

“Mijn ouders en ik hebben samen besloten dat we allebei de helft betalen. Mijn ouders hebben het bedrag voorgeschoten en ik mocht het, gedurende mijn tussenjaar, terugbetalen. Het programma bij Intermijn is vier dagen per week, de vijfde dag werkte ik. Door zelf mee te betalen voelde ik meer verantwoordelijkheid voor het programma. Daarnaast vind ik dat ik oud genoeg ben om mijn eigen boontjes te doppen.”

Ellen, nam deel aan Intermijn in 2021

“Ik betaal het programma zelf. Tot de start van het programma (in december) werkte ik zoveel mogelijk. Nu, tijdens het programma, werk ik twee dagen per week. Mijn moeder heeft een deel voorgeschoten en dit betaal ik haar nu terug. Ik weet niet of iedereen deze manier fijn vindt, maar dit werkt het beste voor mij.”

Mees, nam deel aan Intermijn in 2021

Kortom, er zijn verschillende manieren om het programma te financieren. Hieronder staat een aantal manieren beschreven. Bij personal crowdfunding willen we graag helpen!

  1. Je ouders kunnen en willen deze investering voor je betalen.
  2. Je ouders en jijzelf delen de kosten. De opbrengst van je bijbaan investeer je in het traject Intermijn. Bij Intermijn moedigen we je namelijk aan om een bijbaan te nemen. Zo verdien je je eigen geld en doe je ervaring op.
  3. Personal Crowdfunding. Misschien heb je wel eens van ‘crowdfunding’ gehoord? Online wordt geld geïnvesteerd in een aansprekend idee. Als veel mensen een (klein) bedrag investeren, kan dat idee waargemaakt worden. Jij hebt geld nodig voor jouw persoonlijke ontwikkeling en er zijn ongetwijfeld mensen uit jouw omgeving die daarin willen investeren. Wij helpen je graag met het opstellen van een goed plan zodat jij dit bedrag in korte tijd bij elkaar kunt krijgen.
  4. Er bestaan fondsen waar je wellicht gebruik van kunt maken, zoals het Tussenjaarfonds. Er is een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Algemene voorwaarden

Meer