Ervaringen met ons 3-maandenprogramma

Hoe kun je het beste erachter komen wat de resultaten en ervaringen van ons programma zijn? Natuurlijk, dat zijn de ervaringen van onze eigen Intermijn-studenten. Hier delen eerdere deelnemers van het programma hun ervaring.

Het verhaal van...Carlijn (18 jaar)

“Door Intermijn heb ik geleerd dat ik leuker ben dan ik zelf denk. Bij het kwaliteitenspel kreeg ik kaartjes van de andere deelnemers met woorden als spontaan, vrolijk en optimistisch. Dat verraste me wel, want zo dacht ik niet over mezelf. Nu weet ik dat ik te streng ben voor mezelf. Intermijn is daarom goed voor mijn zelfvertrouwen.
Intermijn doe je voor jezelf, maar je doet het wel samen met elkaar. Door de kleine groep kom je jezelf tegen. Ook krijg je veel tijd en opdrachten om te onderzoeken wat bij je past. Graphic design leek me leuk en dus heb ik op dat gebied een meeloopdag geregeld. Het viel tegen: als graphic designer zit je de hele dag achter de computer. Daarom weet ik nu ook dat ik dat niet wil. Ik ben zeker dichter bij mijn studiekeuze gekomen en twijfel nu alleen nog tussen psychologie en fysiotherapie.”

Eline Toet-Dekker, loopbaancoach en moeder van Carlijn:

“Carlijn werd heel ongelukkig van de opleiding die ze volgde en na een paar weken besloot ze te stoppen. Mijn zorg was wat ze de rest van het jaar ging doen. Het laatste wat ik wilde was dat ze de hele dag thuis op de bank zou zitten. Al heel snel stuitten we op Intermijn en diezelfde middag zijn we op intakegesprek geweest. We werden er allebei enthousiast van. De week erna is Carlijn begonnen. Intermijn zorgt voor structuur in haar leven, omdat ze er vier dagen per week mee bezig is. En voor zo’n uitgebreid programma is het ook helemaal niet duur.

Als loopbaancoach weet ik hoe belangrijk het is om perspectief geboden te krijgen als je het even niet meer weet. Dat doet Intermijn. En de aanpak is heel positief: het moet vooral leuk zijn. Carlijn wordt aangesproken op haar kwaliteiten, dat geeft haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Ze straalt er helemaal van.”

Het verhaal van... Dorelijn (17 jaar)

“Ik koos voor Intermijn om uit te vinden wat ik wil studeren en om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is allebei gelukt, en daarnaast heb ik ook mezelf goed leren kennen. Zo heb ik ontdekt dat ik leiding geven niet alleen leuk vind, maar dat anderen mij ook echt als leider zien. Toen er iemand uit de groep gekozen moest worden om een project aan te sturen, schoven ze mij naar voren.

Ook ben ik door de manier waarop ik de opdrachten die we krijgen aanpak, er achter gekomen dat ik heel creatief ben. Dat wist ik niet zo van mezelf. Inmiddels weet ik wat ik wil studeren: International Lifestyle Studies. In die studie leer je om op trends in te spelen, daarin kan ik mijn creativiteit kwijt.”

Tonja, de moeder van Dorelijn:

“Door de examenstress was het zwaar voor Dorelijn om ook nog uit te zoeken wat ze wilde studeren. Het leek mij goed om pas op de plaats te maken, dus stelde ik een tussenjaar voor. Dorelijn koos voor Intermijn. Loth en Annemieke doen het heel leuk en enthousiast. De sfeer is open en er is niet alleen aandacht voor cognitieve vaardigheden maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. Ik merk dat mijn dochter veel over zichzelf leert en nieuwe kanten van zichzelf ontdekt. Zo blijkt dat ze echt heel creatief is. Op de middelbare school werd dat niet gestimuleerd en kwam dat er minder uit. Door Intermijn komt die kwaliteit nu in het licht.”

Meer