Studiekeuzedoeboek, ontdek welke studie bij jou past!

02 mei 2017

Hét studiekeuzedoeboek komt dit najaar uit. Dit is geen gewoon boek. Het is een doeboek. Dat betekent dat erin mag worden geschreven of getekend, maar krassen en scheuren is ook zeker toegestaan. Want: tot inzichten kom je niet alleen als je tussen de lijntjes kleurt.

Studiekeuze

Een studie kiezen is zo makkelijk nog niet… Met keuze uit ruim 2500 opleidingen (!) zijn er veel mogelijkheden. Op open dagen van hogescholen en universiteiten kan het lastig zijn om een realistisch beeld te krijgen van de opleiding, laat staan van het werkveld waar je in terecht gaat komen. Bovendien staat je hoofd soms nog helemaal niet naar studiekeuze op het moment dat je nog eindexamen moet doen. Voor veel scholieren en ouders levert dit stress op.

Studiekeuzebegeleiding

Om een studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Wat zijn je kwaliteiten? Waar ben je minder goed in? Wat zijn je interesses? Ook heb je kennis nodig van de wereld om je heen. Wat houden verschillende studies en beroepen in? Welke organisaties spreken je aan? Wat is er allemaal mogelijk? Pas dan ben je in staat om bewuste keuzes te maken die richting geven aan je toekomst.

In een tijd waarin studeren kostbaar is en de druk om de juiste keuze te maken hoog is, is wat extra hulp vragen bij deze grote beslissing een goed idee.

Studiekeuzedoeboek

Daarom brengt Intermijn dit najaar het studiekeuzedoeboek uit. Het enige echte DOEboek waarmee studiekiezers antwoord vinden op de vragen:

  • wie ben ik?
  • wat kan ik?
  • wat wil ik?

en zo ontdekken welke studie écht bij hen past. Het boek bestaat uit uitleg over hoe mensen keuzes maken, geef inzicht in het studiekeuzeproces en bestaat uit talrijke doe-opdrachten die je meer zelfvertrouwen, inzicht en kennis geven, waarmee uiteindelijk een bewuste studiekeuze kunt maken.

Nieuwsgierig geworden? En kun je wel wat hulp gebruiken bij je studiekeuze? Houd dan de websites van Intermijn en  het studiekeuzedoeboek in de gaten!

 

Meer