Studie kiezen, stage lopen!

06 juni 2017

Als je een studiekeuze gaat maken, geef je met die keuze richting aan je toekomst. Je bepaalt wát je gaat studeren, waar je gaat studeren en je bepaalt ook al een beetje je werkende leven eruit gaat zien. Met een pabo-opleiding zul je immers niet gauw in een kantoorbaan terecht komen en met een opleiding rechten word je geen chirurg. Maar, het is best lastig om als studiekiezer een beeld te krijgen van dat werkende leven. Welke sectoren bestaan er allemaal? In welke organisaties kun je werkzaam zijn? Hoe zien verschillende functies eruit? En in welke bedrijfscultuur voel je je thuis? Daarom is stage lopen hierbij essentieel!

Stage lopen

Om een antwoord te vinden op deze vragen, organiseren wij regelmatig stagedagen voor onze studiekiezers. Door samen of alleen een dagje mee te lopen met een professional, doe je inzichten op die je helpen in je studiekeuzeproces. Zo ontdek je of het werkveld van de studie die je op het oog hebt, past bij wie jij bent.

Netwerk van organisaties

Intermijn beschikt over een groot netwerk van organisaties waar enthousiaste professionals werkzaam zijn die onze studiekiezers graag een dag een kijkje in de keuken geven. Kleine ervaringen op deze dagen blijken voor onze studiekiezers vaak grote impact te hebben. Van het bijwonen van een teamvergadering tot het observeren van de kantoortuin en van meedenken over een uitdaging van de organisatie tot het interviewen van medewerkers: alles is nieuw en uitdagend en zet aan tot nadenken over de vraag “wat wil ík?”.

Een stagedag

Het programma van een stagedag verschilt per organisatie. Bij de zzp’er die als vormgever werkt, lopen onze studiekiezers 'gewoon' een dagje mee met zijn werkzaamheden en bij het hoofdkantoor van een grote bank wordt er een heus programma gemaakt inclusief bedrijfspresentatie en uitdagende opdracht.

Dat de stagedagen niet alleen voor de studiekiezers maar ook voor de organisaties waardevol zijn, blijkt uit de reacties de we ontvangen:

"Ik ging ineens weer met een frisse blik naar mijn eigen werk kijken!"

“Ik weet nog zo goed dat ik voor die lastige keuze stond: wat ga ik studeren? Het is mooi om daar op zo’n dag een bijdrage aan te kunnen leveren.”

“Het is leuk om te merken hoe geïnteresseerd deze jongeren in mijn werk zijn. Ik realiseer me nu nog beter dat ik een hele leuke baan heb!”

Stage bij de NS

Meer