Team

Maak kennis met het team van Intermijn

Loth van Veen, oprichter

Tijdens mijn werk als docent en mentor op een school voor havo en vwo in Utrecht, ontdekte ik dat veel leerlingen moeite hadden met het maken van een studiekeuze. Het bezoeken van open dagen en wat research doen op internet leverde vaak niet genoeg op om een weloverwogen keuze te maken. Veel leerlingen kozen voor een tussenjaar. Geen slecht idee, maar ga je precies doen tijdens zo'n jaar?  En weet je na een tussenjaar wél wat je wilt? Alleen de leerlingen die écht een plan maakten, waren achteraf tevreden over dit jaar.

In de jaren die volgden was ik werkzaam op een hbo-opleiding. Daar zag ik de andere kant: studenten die voortijdig stopten met de opleiding. De uitval in het hbo en wo is in Nederland erg hoog. Het stoppen met de studie levert de student (en ouders) financiële en emotionele schade op. Naar mijn idee onnodig, want: besteed aandacht, tijd en energie aan deze belangrijke beslissing en je zult zien dat deze investering zich terugverdient in studiesucces.

Ik ben me gaan verdiepen in generatie Z, keuzes maken en de manier waarop ouders en professionals hierin kunnen begeleiden. De eerste groep Intermijnstudenten startte in februari 2014 met het studiekeuzeprogramma. Door deze studenten met inspirerende opdrachten aan te zetten tot onderzoeken, uitproberen en vervolgens samen te reflecteren, werd een fantastisch resultaat geboekt: een studiekeuze én daarnaast een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en kennis over de wereld. Kortom: een zeer waardevolle voorbereiding op het studeren.
Inmiddels zijn we jaren verder. We schreven een boek, we geven lezingen op congressen en symposia en we geven trainingen aan ouders en professionals. Met een groeiend team leveren we iedere dag met veel plezier een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

 

Michelle Gerlach, coach en trainer

Je hebt je middelbare school diploma op zak en het is tijd om te studeren. De keuze is helemaal aan jou, wat een vrijheid! Maar hoe doe je dat eigenlijk, een goede (studie)keuze maken? Hoe weet je nu zeker dat een studie bij jou past?

Waarschijnlijk heb jij deze vragen weleens aan jezelf- of anderen gesteld. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de antwoorden hier niet op wist en daarom een tussenjaar nam.

Een tussenjaar kun je nuttig besteden. Je kunt het gebruiken om meer over jezelf en de wereld te ontdekken. Tijdens een tussenjaar kun je ook veel plezier beleven. Deze balans weten we bij Intermijn goed te vinden en dat maakt mijn werk hier ook zo leuk. Met een jong- en deskundig team bieden we een actief en afwisselend programma aan.

Sinds september 2014 ben ik onderdeel van het team van Intermijn, inmiddels als sociaal psycholoog. Bij Intermijn begeleid ik met enthousiasme de groepen tijdens het tussenjaarprogramma, begeleid ik individuele jongeren en gebruik mijn creativiteit bij het ontwikkelen van nieuwe opdrachten. Daarnaast geef ik lezingen op congressen en symposia over generatie Z, keuzes maken en de manier waarop ouders en professionals hierin kunnen begeleiden.

Wat mij drijft bij Intermijn? Het vertrouwen wat jongeren ontwikkelen in zichzelf en de keuzes die ze maken. Dat te zien, geeft onwijs veel energie!

Renee Boelaars, coach en trainer

Toen ik na het halen van mijn eindexamen verhuisde van een klein dorpje in de Achterhoek naar de ‘grote’ stad Tilburg had ik eigenlijk nog geen flauw idee wie ik was, waar mijn talenten lagen en wat ik écht graag wilde. Ik ging studeren omdat dat is was je doet na je eindexamen. Geen tijd te verliezen en door naar de studie van je dromen… althans zo lijkt iedereen erover te denken.

Na het afronden van de pabo en Vrijetijdsmanagement heb ik gewerkt als skilerares. Heerlijk iedere dag buiten, in de natuur en in beweging. Het werken met mensen en begeleiden van groepen is eigenlijk mijn hele carrière gebleven. In diverse functies heb ik mij altijd gericht op trainen en coachen van collega’s of externen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Echt stilstaan bij waar mijn talenten liggen en hoe ik mijn leven in wil richten is pas een aantal jaar geleden gekomen. Dit heeft gemaakt dat ik nu voor mezelf werk als coach en trainer. Zowel het zelfstandig ondernemen als het begeleiden van mensen en groepen past mij zoals je lievelingsjas. Dit maakt dat ik vol energie in het leven sta!

Dit is ook wat voor mij Intermijn is; een kans om stil te staan, jezelf te leren kennen en je eigen leven te ontwerpen. Ik kijk er erg naar uit om samen met jou aan de slag te gaan en te ontdekken wat er écht bij jou past.

Yrza Latumahina, coach en trainer

Toen ik aan het eind van de middelbare school een studiekeuze moest maken had ik werkelijk waar geen flauw idee. Hoe kan je nu een passende studie kiezen als je nog niet echt weet wie je bent, wat je kan en wat je wil? Ik kan me voorstellen dat jij je ook zo voelt. De antwoorden op deze vragen krijg je door nieuwe ervaringen op te doen. In je eentje, of juist samen met anderen. Binnen of buiten. In Nederland of juist aan de andere kant van de wereld. Juist door nieuwe dingen aan te gaan, je grenzen te verleggen en te ervaren hoe je je daarbij voelt, vorm je je een beeld van jezelf en de wereld om je heen. Als je dat in kaart hebt gebracht, ben je een stuk beter in staat om zelfverzekerd keuzes te maken die echt bij jou passen.

Hoe tof is het dat een traject bij Intermijn je helpt ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil door hierover te denken – maar vooral ook door te doen! De kennis en vaardigheden die je opdoet bij Intermijn komen je nu van pas bij het maken van een passende studiekeuze, maar vast en zeker ook op latere (keuze)momenten in je leven. Met mijn positieve en oplossingsgerichte kijk op de wereld ben ik hier met veel plezier onderdeel van!

Willemijn Ruissen, coach en trainer

Een studiekeuze… toen het voor mij zover was, vond ik het niet zo lastig. Ik wist wat
mijn passie was: kunst maken, creatief denken en ontwikkelen, ontwerpen en
onderzoeken! Werken met jongeren leek me daarbij erg gaaf: het delen van je passie is
toch het mooiste wat er is? Zodoende ben ik na de docentenopleiding op de Hogeschool
voor de Kunsten Utrecht op een leuke, uitdagende school beland waar ik al 8 jaar met
veel plezier werk in de bovenbouw.
Onderweg zijn er verschillende kansen, keuzes en dilemma’s op mijn pad gekomen.
Welke kant wil je je op ontwikkelen? Waar ga je mee door en waar houd je mee op? Wat
past er in het plaatje en wat misschien toch niet? Ik vind het boeiend om te ervaren hoe
je na je studie niet stilstaat maar altijd in ontwikkeling blijft. Op dit moment combineer ik
het lesgeven dus met coachen bij Intermijn. Daarnaast maak ik beeldend werk, zoals
illustraties en LP-covers.
Je kunt van mij verwachten dat ik naar je luister, bij je doorvraag en je de ruimte geef
om jezelf te kunnen zijn. Er zal gelachen kunnen worden maar we gaan het ook over
serieuze zaken hebben. Van jou verwacht ik dat je ervoor gaat! Dat je eerlijk en open
bent. En dat we samen gaat uitpluizen van welke (studie)keuzes jij gelukkig wordt!

Suzanne Gladpootjes, coach en trainer

Als mij als middelbare scholier werd gevraagd wat ik wilde gaan doen ná mijn middelbare school, dan was mijn antwoord steevast “iets met mensen”. Mijn bachelor in psychologie bleek de juiste keuze, maar makkelijk vond ik deze keuze niet. We leven immers in een tijd en maatschappij waarbij we heel veel mogelijkheden hebben op verschillende vlakken, variërend van 10 soorten pindakaas in één supermarkt tot minimaal 1500 verschillende studies. Ontzettend fijn dat er zoveel te kiezen valt, maar dat maakt het soms wél wat ingewikkeld.

Om een goede keuze te maken voor mijn master heb ik na mijn bachelor een tussenjaar genomen. In dat jaar heb ik extra vakken gevolgd en ben ik op reis ben geweest. Ik wilde die periode gebruiken om uit mijn comfortzone te stappen, mezelf te ontwikkelen en mij te laten inspireren door andere personen en culturen. En dat is goed gelukt! Door mijn grenzen te verleggen, dingen te ondernemen en uit te proberen heb ik dingen geleerd over mezelf die ik anders niet had geweten.

Intermijn biedt hier ook de mogelijkheid voor en hóe leuk en waardevol is het om dit in een groep gelijkgestemden te doen, waarbij je wordt begeleid door een enthousiast en veelzijdig team met veel expertise. Mijn persoonlijke focus als coach ligt daarbij op positieve ontwikkeling, aandacht voor het individu binnen groep en doelgericht werken.

Louise Oldeman, coach

Wat te kiezen? Zo veel mogelijkheden, zo veel keuzes en zoveel opties. Gaaf, verwarrend en lastig tegelijkertijd. Ik heb ervaren dat de vraag “Waar word ik echt gelukkig van?” mij hielp in mijn keuzestress. Ik wil jou helpen ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt zodat je een gerichte studiekeuze kan maken.

Olympisch goud was altijd mijn droom. Door dat doel voor ogen te houden en door mijn passie en drive vocht ik jarenlang als karateka voor het Nederlandse team op Europees en Wereld kampioenschappen.

Ik woonde een half jaar bij een familie in een township in Zuid-Afrika voor mijn stage van mijn HBO-studie Sport Management en Ondernemen. Daar realiseerde ik me dat ik van andere dingen gelukkig werd en stopte daarom met mijn topsport.
Tussendoor werkte ik als gediplomeerd skidocent voor veel verschillende groepen. Als yoga docent en tijdens verschillende vipassana meditaties en mijn coachopleiding ontdekte ik het belang van bewegen: het maakt je bewust van je eigen lichaam en geest. Hierdoor wordt het makkelijker om jezelf te leren kennen en de voor jou geschikte keuzes te maken.

Ik merk dat ik als studiekeuzecoach het talent in jongeren naar boven kan halen waardoor zij zich realiseren dat zij hun leven in eigen hand kunnen nemen door datgene kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik ben van plan om samen het talent wat jij in je hebt naar boven te halen!

Thomas Wegbrands, strateeg

Ik krijg energie van de verhalen die studiekiezers en hun ouders met mij delen. Het is zo mooi om te zien hoe de programma’s van Intermijn écht iets teweegbrengen bij de jongeren, en dat het resultaat ook in hun omgeving niet onopgemerkt blijft. Met positieve en praktische programma’s, tools en lezingen bereikt het team van Intermijn in een kort tijdbestek steeds écht resultaat.

Vanaf dag één ben ik betrokken bij de organisatie. Ik ondersteun Loth en haar team bij het uitdenken van nieuwe plannen en het verwezenlijken daarvan. Met veel plezier help ik de organisatie steeds een stap verder. Het is geweldig om te zien hoe het bedrijf de afgelopen jaren gegroeid is.

Thomas heeft een achtergrond in marketing en ondernemerschap.

Iris Bouma, Trainer en Coach in opleiding

Wat wil je later worden? Wat is je droombaan? Dit zijn vragen die je bijna je hele leven gesteld krijgt. Na je middelbare school heb je dan ook vaak het idee dat je nu DE studie moet kiezen. De studie in het vakgebied waar jij voor de rest van je leven in blijft werken. Maar welke studie is dat? Wat vind ik leuk? En ben ik daar ook wel goed in? Wat nou als ik het toch niet leuk vind? Wat vind ik eigenlijk leuk?

Dit zijn allemaal vragen die opkomen als je een studiekeuze moet maken. Ik moest mijn eerste studiekeuze maken op mijn 16e, en kon geen antwoord geven op deze vragen. Uiteindelijk heb ik vastgehouden aan het gevoel dat ik krijg als ik hockey. Ik koos voor MBO sport en bewegen. Dat bleek een passende keuze. Toen ik tijdens deze opleiding een specialisatie moest kiezen stelde ik mezelf weer de vraag: waar word ik blij van? Liever binnen in de sporthal, of buiten in weer en wind? Ik koos voor het laatste en heb mijn opleiding afgerond als outdoor-instructeur.
Hierna nam ik een tussenjaar om mezelf te leren kennen en de wereld te ontdekken. Ik nam de tijd en de ruimte om erachter te komen wat ik leuk vind, en niet leuk vind. Hierdoor maakte ik een bewuste keuze voor de HBO opleiding Sportkunde. Ik weet nu dat ik sport graag als middel gebruik om anderen te helpen.
Dit breng ik in praktijk bij Intermijn. Tijdens het studiekeuzeprogramma creëren we ruimte en tijd voor jou om je op jezelf te richten. Ik begeleid je met energie en focus bij het beantwoorden van bepaalde vragen: wie ben je? wat vind je leuk? waar ben je goed in, of misschien waar ben je helemaal niet goed in? Op die manier kun je met volle vertrouwen en zelfkennis een goede keuze maken.

Jochem Kolsteeg, Trainer en Coach in opleiding

'Je moet gewoon iets kiezen wat je leuk vindt…'. Zo luidde het advies van mijn omgeving toen ik een studie moest uitzoeken. “Gewoon. Iets. Kiezen.”. Het klinkt zo makkelijk, keuzes maak je immers iedere dag. Toch, op de momenten dat het er voor mij op aan kwam, bleek dit lastiger dan gedacht.

Ik heb, met de nodige moeite en een flinke dosis geluk, via een bachelor Sociale Geografie, een master Psychologie en tot slot een IT-traineeship mijn weg weten te vinden naar Intermijn. Met horten, stoten, vallen en opstaan heb ik door de jaren heen veel geleerd over mijzelf en wat mijn passie is, namelijk zorg dragen voor de groei en ontwikkeling van anderen. Ik geloof dat het vinden van je passie, en een studie die daarbij past, geen worsteling hoeft te zijn. Keuzes maken, plannen, communiceren, samenwerken en nog veel meer praktische/sociale vaardigheden vormen de basis van het alledaagse leven. En precies daarin wil ik studiekiezers bij Intermijn begeleiden!

 

 

 

 

Meer