Netwerkbijeenkomst Intermijn: leren presenteren en organiseren

13 november 2017

Ding, dong… Onze eerste gast van het netwerkbijeenkomst komt binnen! “Wilt u een kopje koffie of thee meneer?” vraagt Emiel, die met zijn groepje verantwoordelijk was voor de boodschappen. Langzaam stromen alle gasten binnen.

Doel netwerkbijeenkomst

Met een echte speech openen wij, de studenten die meedoen aan het studiekeuzeprogramma van Intermijn, de avond. We laten een bakje met sprinkhanen en meelwormen rondgaan met als achterliggende gedachte dat wij bij Intermijn altijd proberen uit onze comfortzone te treden. Durven onze gasten dit ook? Tot onze verbazing namen een stuk of 10 mensen iets van de ‘’lekkere’’ hapjes.

Het doel van het event is om weer uit onze comfortzone te stappen en ons netwerk te verbreden. De avond bestaat uit een aantal spellen en een borrel.

Rondes: Speeddaten en gesprekken over beroepen 

Er is een vragenspel met een pot op tafel met kaartjes met vragen en dillema’s. Zo leren wij niet alleen meer over de beroepen, maar ook hoe de gasten over dingen denken: ben ik meer een nemer (leiding) of meer een gever (liever op de achtergrond)?

Het speeddaten ging, zoals het woord zelf al zegt, erg snel. Binnen 4 minuten probeerde je zoveel mogelijk over degene tegenover je te weten te komen. Na een halfuur wist je daardoor over 6 mensen heel veel. Tijdens de borrel kon er verder gepraat worden.

Trots!

We zijn trots op de opkomst van de avond: 39 mensen! Hierdoor hebben wij ons netwerk enorm kunnen verbreden. Doordat we de avond helemaal zelf georganiseerd hebben, weten we precies wat hierbij komt kijken en hebben we onze organisatieskills kunnen trainen.

Geschreven door Kimberley Evertsen, deelnemer studiekeuzeprogramma september 2017

Blog netwerken

Meer