10 vragen over individuele begeleiding

Hieronder vind je tien veelgestelde vragen over de individuele begeleiding. Heb je een andere vraag waar je graag antwoord op wilt? Laat het ons weten.

1. Voor wie is de individuele begeleiding van Intermijn geschikt?

De begeleiding van Intermijn is geschikt voor jongeren van 16 t/m 23 jaar die op zoek zijn naar antwoorden op de vragen wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik?. Het vinden van een studie die bij je past staat hierbij centraal. Daarnaast geef je richting aan je toekomst en leer je kiezen voor je wereld van morgen.

2. Hoe is de studiekeuzebegeleiding van Intermijn opgebouwd?

Bij de begeleiding van Intermijn wordt op basis van een intakegesprek een ‘programma op maat’ gemaakt: een plan. Dit betekent dat je samen met de coach eigen leerdoelen opstelt die echt bij jou horen. Vervolgens zoekt of ontwerpt je coach daar passende opdrachten bij.

Het basispakket bestaat uit 6 gesprekken van 1,5 uur. Bij elk gesprek hoort een opdracht waar je ongeveer 1,5 uur in je eigen tijd mee bezig bent.

Het traject bestaat uit drie fases namelijk: onderzoeken, ontdekken en doen. Afhankelijk van jouw doelen besteed je meer of minder aandacht aan de drie fases. Uiteindelijk gaat het erom dat je je individuele eigenschappen, kwaliteiten en talenten ontdekt en op basis daarvan onderzoekt wat je wilt.

3. Hoeveel tijd kost deze begeleiding mij per week?

In totaal ben je per week ongeveer 3 uur bezig met het traject: 1,5 uur begeleid en 1,5 uur zelfstandig. Wat betreft het zelfstandige gedeelte kan je dit altijd naar wens uitbreiden, dit mag je helemaal zelf bepalen. Jij bent namelijk eigenaar van je eigen leerproces!

4. Wat zijn de kosten van de begeleiding? En waarom zou ik (of mijn ouders) dit bedrag investeren?

Het basispakket kost 895 euro bestaande uit een vrijblijvende intake, 6 gesprekken en materialen voor de opdrachten die je uitvoert. Bij Intermijn zien wij de studiekeuzebegeleiding als een investering in jezelf en in je toekomst. Zo maakt een investering in het ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt dat je weloverwogen begint aan de volgende fase van je leven.

vragen over individuele begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Wat is het verschil tussen de individuele begeleiding en het tussenjaarprogramma van Intermijn?

De individuele begeleiding is meer flexibel: de begeleiding kan op ieder moment van het jaar gestart worden en is ook te volgen als je nog op de middelbare school zit of als je al bent begonnen met een studie. Mocht het je beter uitkomen in de avond of in het weekend dan is dat in overleg ook mogelijk. Doordat de begeleiding individueel is, is er veel persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen en behoeftes. Het maatwerk kan er ook voor zorgen dat je in een kort tijdbestek antwoorden vindt op jouw leervragen.

6. Waarin onderscheidt de studiekeuzebegeleiding van Intermijn zich van andere organisaties die begeleiding aanbieden? Kortom: waarom moet ik voor Intermijn kiezen?

Bij Intermijn werken jonge en energieke coaches die veel kennis hebben van jongeren, onderwijs en kiezen. Dit maakt dat zij zich goed kunnen inleven in jouw situatie en weten hoe zij jou het beste moeten begeleiden. Belangrijke aspecten van het traject zijn dat je als deelnemer uitgedaagd wordt om actief aan de slag te gaan en dat zelf bepaalt wat je wilt bereiken. Daarnaast maakt het grote netwerk van Intermijn het mogelijk om binnen diverse werkvelden een kijkje te nemen en bijvoorbeeld een stage te lopen of iemand te interviewen.

7. Stel, ik heb mij aangemeld voor de coaching, hoe ziet het proces na aanmelding dan uit?

De procedure na aanmelding ziet er stapsgewijs als volgt uit:

  • intakegesprek (met of zonder ouders)
  • Coachingsplan wordt opgesteld
  • Ontvangst coachingsplan
  • Akkoord coachingsplan
  • Aan de slag: 6 gesprekken en 6 opdrachten
  • Certificaat

 8. Wie gaat mij coachen?

Als deelnemer van het traject krijg je een vaste coach toegewezen. We streven naar de beste match tussen jou en je coach. Neem een kijkje bij het team op onze website en maak alvast kennis met ons.

9. Ik pas niet in de doelgroep, omdat ik ouder ben dan 23.  Ik ben wel op zoek naar een studie of een (nieuwe) baan. Kan ik ook deelnemen aan de begeleiding?

Ja, dat is mogelijk. Wij proberen steeds een ‘programma op maat’ (zie vraag 3) samen te stellen. Neem contact met ons op, dan kunnen we verder praten.

10. Wil je nog meer weten over de studiekeuzebegeleiding van Intermijn?

Laat het ons weten!