10 vragen over individuele begeleiding

Hieronder vind je tien veelgestelde vragen over de individuele begeleiding. Heb je een andere vraag waar je graag antwoord op wilt? Laat het ons weten.

1. Voor wie is de individuele begeleiding van Intermijn geschikt?

De begeleiding van Intermijn is geschikt voor jongeren van 16 t/m 23 jaar die op zoek zijn naar antwoorden op de vragen wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik?. Het vinden van een studie (of een masteropleiding of baan) die bij je past staat hierbij centraal. Daarnaast geef je richting aan je toekomst en leer je keuzes te maken.

2. Hoe is de studiekeuzebegeleiding van Intermijn opgebouwd?

Bij de begeleiding van Intermijn wordt op basis van een intakegesprek een ‘programma op maat’ gemaakt: een plan. Dit betekent dat je samen met de coach eigen leerdoelen opstelt die echt bij jou horen. Vervolgens zoekt of ontwerpt je coach daar passende opdrachten bij.

Het programma bestaat uit 6 gesprekken van 1,5 uur. Bij elk gesprek hoort een opdracht waar je 2 tot 3 uur in je eigen tijd mee bezig bent.

3. Hoeveel tijd kost deze begeleiding mij per week?

In totaal ben je er per sessie ongeveer 1,5 uur begeleid en 2 tot 3 uur zelfstandig mee bezig. Wat betreft het zelfstandige gedeelte kan je dit altijd naar wens uitbreiden, dit mag je helemaal zelf bepalen. Jij bent namelijk eigenaar van je eigen leerproces!

4. Wat zijn de kosten van de begeleiding? En waarom zou ik (of mijn ouders) dit bedrag investeren?

Het basispakket kost 895 euro bestaande uit een intakegesprek en coachingsgesprekken 6 gesprekken en materialen voor de opdrachten die je uitvoert. Bij Intermijn zien wij de studiekeuzebegeleiding als een investering in jezelf en in je toekomst. Zo maakt een investering in het ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt dat je weloverwogen begint aan de volgende fase van je leven.

vragen over individuele begeleiding

5. Wat is het verschil tussen de individuele begeleiding en het studiekeuzeprogramma van Intermijn?

De individuele begeleiding is flexibel: de begeleiding kan op ieder moment van het jaar gestart worden en is ook te volgen als je nog op de middelbare school zit of als je al bent begonnen met een studie. Mocht het je beter uitkomen in de avond of in het weekend dan is dat in overleg ook mogelijk. Doordat de begeleiding individueel is, is er veel persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen en behoeftes. Het maatwerk kan er ook voor zorgen dat je in een kort tijdbestek antwoorden vindt op jouw leervragen.

6. Waarin onderscheidt de studiekeuzebegeleiding van Intermijn zich van andere organisaties die begeleiding aanbieden? Kortom: waarom moet ik voor Intermijn kiezen?

Bij Intermijn werken jonge en energieke coaches die veel kennis hebben van jongeren, onderwijs en kiezen (ontdek hier meer over ons team!). Dit maakt dat zij zich goed kunnen inleven in jouw situatie en weten hoe zij jou het beste moeten begeleiden. Belangrijke aspecten van het traject zijn dat je als deelnemer uitgedaagd wordt om actief aan de slag te gaan en dat zelf bepaalt wat je wilt bereiken. Daarnaast maakt het grote netwerk van Intermijn het mogelijk om binnen diverse werkvelden een kijkje te nemen en bijvoorbeeld een stage te lopen of iemand te interviewen.

7. Stel, ik heb mij aangemeld voor de coaching, hoe ziet het proces na aanmelding dan uit?

De procedure na aanmelding ziet er stapsgewijs als volgt uit:

  • Je wordt gekoppeld aan een van onze coaches
  • Hij of zij neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek
  • Het intakegesprek: kennismaken en doelen opstellen. Ook maken jullie werkafspraken. Zo weet je precies waar je aan toe bent!
  • Aan de slag: 6 gesprekken en 6 opdrachten
  • Evaluatie en afronding

 8. Wie gaat mij coachen?

Als deelnemer van het traject krijg je een vaste coach toegewezen. We streven naar de beste match tussen jou en je coach. Neem een kijkje bij het team op onze website en maak alvast kennis met ons.

9. Ik pas niet in de doelgroep, omdat ik ouder ben dan 23.  Ik ben wel op zoek naar een studie of een (nieuwe) baan. Kan ik ook deelnemen aan de begeleiding?

Ja, dat is mogelijk. Wij proberen steeds een ‘programma op maat’ (zie vraag 3) samen te stellen. Neem contact met ons op, dan kunnen we samen de mogelijkheden onderzoeken.

10. Wil je nog meer weten over de studiekeuzebegeleiding van Intermijn?

Laat het ons weten!