Goed-gesprek-spel om jongeren aan de praat te krijgen

21 december 2022

Ouders.nl en Intermijn stellen gratis een spel beschikbaar om goede gesprekken tussen ouders en kinderen op gang te brengen tijdens de feestdagen.

Het afgelopen jaar lieten meerdere onderzoeken zorgelijke cijfers zien over de mentale gezondheid van jongeren. Het gaat met veel jongeren niet goed. De kerstvakantie is voor veel gezinnen een moment van samenzijn. Ouders.nl en Intermijn sloegen de handen ineen en stellen een gratis spel beschikbaar waarmee ouders tijdens de kerstperiode goede gesprekken met hun kind op gang kunnen brengen.

Aan de praat om (mentale) klachten te voorkomen

Er komen wekelijks nieuwe onderzoeken bij en het is steeds vaker in het nieuws: het welbevinden van jongeren staat onder druk. Steeds meer jongeren ervaren druk om te presteren, depressieve gevoelens en faalangst. Praten is belangrijk. Ook als je (nog) geen klachten ervaart. Door te delen hoe het écht met je gaat voel je je beter en wordt de kans op psychische problemen in de toekomst verkleind.

Download spelHet begint bij ons

De ondersteuning van jongeren begint bij ons: volwassenen. Wij kunnen het goede voorbeeld geven. Zoals Koningin Maxima zich onlangs tot alle volwassenen van Nederland richtte in haar brief over de mentale gezondheid van jongeren: ‘U kunt een goed voorbeeld zijn door eerlijk te praten over uw eigen gevoelens. Help onze jongeren goed op weg. Vorm samen een steunnetwerk en help jongeren te leren omgaan met tegenslag, verdriet en stress.

Zo krijg je als ouder je kind aan de praat!
Het goed-gesprek-spel is een laagdrempelige manier om gesprekken tussen gezinsleden op gang te brengen. Het spel bestaat uit ruim 30 kaartjes met daarop prikkelende vragen die een goed gesprek op gang kunnen brengen. Het spel is te downloaden op de website van Intermijn.

“Een cadeautje voor alle ouders van Nederland. Want wij gunnen iedereen wat extra aandacht én een goed gesprek in deze tijd van het jaar.”

Loth van Veen, oprichter Intermijn & Yolanda Roosenstein, hoofdredacteur Ouders.nl

 

 

Extra informatie

  • Link naar de pagina waar het spel gratis te downloaden is
  • Link naar het persbericht ‘Mentale klachten van jongeren moeten bespreekbaar worden, juist in de donkere wintermaanden’ door ministerie van VWS
  • Link naar de Brief van Máxima aan jongeren van november 2022
Meer