“Intermijn is precies wat mijn dochter nodig had!”

07 november 2017

Dit is het persoonlijke verhaal van Jacqueline. Zij is de moeder van Nienke, een deelnemer aan het studiekeuzeprogramma van Intermijn.

Wat kun je doen in een tussenjaar?

Als ouder stond ik op zich positief tegenover de tussenjaarplannen van mijn dochter Nienke. Maar, ik vond het wel belangrijk dat ze tijdens dat jaar ook met haar toekomst aan de slag zou gaan. Wat ga je na je tussenjaar doen? Al snel kwam ik op internet Intermijn tegen en Nienke was meteen enthousiast. En dat zijn we allebei nog steeds! Inmiddels zijn de eerste 6 weken van het programma voorbij en mijn dochter heeft al een enorme persoonlijke groei doorgemaakt.

Veel meer, dan alleen studiekeuze!

Intermijn gaat over veel meer dan alleen een studiekeuze. Het gaat over: “wie ben je?, wat zijn je kwaliteiten? en het is goed zoals je bent!”

Er wordt gewerkt met verschillende activiteiten en opdrachten: van boksen tot leerdoelen visualiseren in een kunstwerk en van stagedagen tot individuele coachingsessies.

Dit traject is precies wat mijn dochter nodig had! Inmiddels zijn er ook concrete ideeën voor een vervolgopleiding aan de HKU. Maar wat ik eigenlijk nog belangrijker vind, is de persoonlijke groei die ze heeft doorgemaakt. Om het in de woorden van mijn dochter samen te vatten: “ik word blij van Intermijn!”

Jacqueline van der Sijs, moeder van Nienke

(studiekeuzeprogramma september 2017)

Ervaringsverhaal tussenjaar

Meer