“Ik word blij van Intermijn”

24 oktober 2017

Dit is het persoonlijke verhaal van Nienke, zij is deelnemer aan het studiekeuze programma van Intermijn.

Mijn studiekeuze was voor mij één groot vraagteken. Klasgenoten wisten allemaal wat ze wilden doen, maar ik niet. Toen heb ik voor een tussenjaar gekozen. Deels om mezelf te onwikkelen, deels om goed de tijd te nemen om na te denken over mijn toekomst. Mijn ouders wilden wel dat ik iets nuttigs ging doen, dus toen ben ik begonnen met zoeken.

Intakegesprek

Toen vond mijn moeder Intermijn. Ik werd meteen enthousiast van de website en heb me aangemeld. Tijdens het intakegesprek voelde ik me meteen welkom. Inmiddels zit ik in de 5e week van het studiekeuze programma en voel ik me helemaal thuis.

Het studiekeuzeprogramma van Intermijn

Ik zou Intermijn omschrijven als een plek waar veel gedeeld wordt, waar je altijd terecht kan als je ergens mee zit en waar je ontdekt wie je bent.

In het begin had ik nog wat moeite met socializen, omdat ik een heel ander type ben dan de rest van mijn groep. Maar mede door het programmaonderdeel ‘boksen’ heb ik me gerealiseerd dat ik goed ben zoals ik ben. Het is prima dat ik niet degene ben die het hoogste woord heeft. Ik word blij van Intermijn en ik merk dat ik loskom en meer gesprekken voer. Hier word ik zelfverzekerder door en ook leer ik veel meer over wie ik ben.

“Ik verander enorm En dit is pas de 5e week!”

Ik ben heel benieuwd wat de volgende weken mij gaan brengen. In ieder geval ben ik nu al heel enthousiast. Ik zou Intermijn zeker aanraden als je niet goed weet wat voor studie je wil gaan doen. Je leert niet alleen wat je leuk vindt, maar ook waar je goed in bent en hoe je dat zo goed mogelijk kan benutten. Een ideale basis voor een succesvolle toekomst!

Studiekeuze maken bij Intermijn

Meer