Een tussenjaar: juist nu!

18 juni 2020

Daar zit je dan: geslaagd en klaar voor de volgende fase van je leven. Een tussenjaar! Of toch niet? Veel jongeren met een tussenjaar zien hun plannen in duigen vallen dankzij de coronacrisis. Flink balen als je daar al jaren naartoe hebt geleefd. Wat nu? 

Waarom 'dan maar' studeren niet de oplossing is

Ga je je halsoverkop toch in schrijven voor een studie? Ook als je je niet echt goed hebt kunnen oriënteren? En als je niet weet hoe het afstandsonderwijs op jouw hogeschool of universiteit wordt ingericht? Dit kan een groot risico vormen. De uitval in het Nederlandse hoger onderwijs is normaal gesproken al erg hoog (ongeveer een op de vijf eerstejaars op universiteiten, en een op de drie in het hbo, stoppen binnen enkele maanden). Studeren op afstand vraagt om veel discipline en motivatie. Zorg ervoor dat je sterk aan de start staat.

Een tussenjaar tijdens covid-19

Een tussenjaar is dè manier om grip te krijgen op je toekomst. Juist nu. Een pas op de plaats geeft je de tijd om ècht goed te oriënteren op je studiekeuze, te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je goed voor te bereiden op de overstap naar het hoger onderwijs.

Een programma volgen tijdens je tussenjaar

Het volgen van een programma tijdens je tussenjaar kan je helpen meer ritme en structuur aan te brengen. Ook doe je sociale contacten op en weet je zeker dat je bepaalde doelen zult bereiken. Tijdens ons studiekeuzeprogramma werk je aan:

  • je persoonlijke ontwikkeling
  • je studiekeuze
  • je studievaardigheden (voorbereiding op het hoger onderwijs)

Hoe ziet het studiekeuzeprogramma van Intermijn eruit tijdens covid-19?

Goed nieuws: onze programma's gaan door! We starten 7 september met nieuwe groepen. Als de maatregelen het toelaten, komen we gewoon bij elkaar op onze locatie in Utrecht. In het geval van verscherpte maatregelen, doen de coaches aanpassingen.
Kortom: ook, tijdens deze bijzondere periode kun je op ons rekenen!

 

 

 

 

Meer