#CORONA Een studiekeuze maken op afstand

25 mei 2020

Op afstand en toch samen!

Toen de beperkende maatregelen werden aangekondigd schrokken we wel even: we waren pas een week bezig met de nieuwe groepen. We hadden net een toffe startweek achter de rug en nu zaten zowel de deelnemers als de coaches plotsklaps thuis!

Maar, we zagen ook direct mogelijkheden. Het programma is opgebouwd uit doelen en daar horen activiteiten bij. Met veel creativiteit en flexibiliteit heeft ons team hard gewerkt het programma om te vormen tot een programma op afstand. We innoveren, we ontwerpen, we evalueren en reflecteren. En het gaat zò goed! De deelnemers ontwikkelen zich op persoonlijk vlak, er wordt daadwerkelijk een studiekeuze gemaakt en we treffen voorbereidingen op het studeren (op afstand?) straks.

We zijn dankbaar voor het vertrouwen. Vertrouwen van onze deelnemers, maar ook van hun ouders. We stuurden regelmatig updates: hoe werken we nu? Wat zijn de resultaten? Wat gaan we aanpassen? Regelmatig ontvingen we fijne, motiverende berichten van ouders, zoals het bericht hieronder:

"Hoewel het allemaal anders is gelopen dan we hadden gehoopt, willen we toch alvast even laten weten dat we heel blij zijn met de wijze waarop jullie het hele programma de afgelopen weken hebben omgetoverd. We hebben gezien dat onze zoon echt serieus aan de slag is geweest, veel heeft geleerd over zichzelf en ook gegroeid is in zelfvertrouwen. Complimenten!"

 

Meer