Ervaringen met onze coaching

Cody Wijkhuizen

Het afgelopen jaar heb ik een individueel studiekeuze traject gevolgd bij Intermijn. Ik ben hier mee begonnen omdat ik in het derde jaar van mijn studie (pabo) tegen grote twijfels aanliep; past het beroep waarvoor ik word opgeleid eigenlijk wel bij mij? Wil ik dit wel voor altijd? Samen met een individuele coach heb ik gekeken naar mijn talenten, waarden, leervoorkeuren en interesses. Met behulp van leuke en diverse opdrachten hebben wij hier een overzicht van gemaakt. Daarnaast heb ik interviews gehouden met verschillende mensen die een beroep hadden dat mij eventueel wel aansprak. Hierbij leerde ik veel over wat ik zelf zoek in een baan, maar kreeg ik ook veel inzicht in de soms toevalligheid en (on)logischheid van verschillende loopbanen. Al met al heb ik nu weer meer vertrouwen in wat ik kan en wat ik wil. Ik heb een beter zicht op waar ik goed in ben, maar ook vertrouwen dat ik uit eindelijk wel op de juiste plek terecht zal komen. Het was super fijn om samen met iemand die de volledige aandacht voor mij had te besluiten dat deze studie toch best bij mij paste! Tijdens het individuele traject wordt de begeleiding volledig op jou afgestemd. Het draait om waar jij behoefte aan hebt! Ik ben ontzettend blij dat ik het traject gevolgd heb en kan het iedereen met eventuele (studie)twijfels aanraden.

Anouk Hoogsteder

Ik zou het coachingstraject bij Intermijn als waardevol, uitdagend en leuk omschrijven. Tijdens het intakegesprek heb ik samen met mijn coach doelen opgesteld voor het traject. Ik vond het fijn dat het traject heel erg duidelijk was: ik wist goed wat ik moest doen. De opdrachten waren leerzaam en leuk. Ik ben een aantal keren flink uitgedaagd om uit mijn comfortzone te komen.

Ik zou de coaching zeker aanraden omdat het echt helpt. Ik weet nu wat ik wil studeren en voel me zeker over mijn beslissing.

Senne van 't Hof

Na mijn Bachelor Medische Biologie ben ik gestart met een Masteropleiding. Helaas bleek na twee weken dit niet de juiste keuze te zijn. Ik heb toen besloten een studiekeuzetraject te gaan volgen en kwam in contact met Intermijn. Een leuk, jong bedrijf dat niet gelooft in testen maar dat studenten zoals ik echt aan het denken wil zetten over de vragen wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik? De combinatie van opdrachten en gesprekken sprak mij aan.

Tijdens het intakegesprek maakte ik uitgebreider kennis met mijn coach en werd mijn motivatie om de coaching te starten besproken. Ook heb ik samen met de coach concrete leerdoelen besproken voor het traject. Zo weet ik zeker dat het traject effectief zal zijn.

Mijn ervaringen tot nu toe zijn dat ik tijdens de coaching als persoon steeds echt centraal sta. De coach is er om vragen te stellen en soms wat aanwijzingen te geven, maar verder moet ik het echt zelf doen. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik ben daar wel blij mee. Mijn studiekeuze moet immers wel echt mijn eigen keuze zijn straks!

De dingen die ik nu over mezelf ontdek, zoals mijn kwaliteiten en mijn kernwaarden, zijn niet alleen belangrijk voor mijn studiekeuze, maar ook voor later. Ik denk dat ik hier nog veel aan ga hebben in de toekomst.

Annuska Holleman

Toen ik begon bij Intermijn zat ik midden in een tussenjaar, nadat ik de verkeerde studiekeuze had gemaakt. Op dat moment had ik werkelijk geen idee wat voor studie ik wilde gaan doen en wist ik ook niet wat mijn plan voor de toekomst was. Ik heb toen de stap naar Intermijn gezet om toch een stukje begeleiding te krijgen bij mijn zoektocht naar een leuke studie.

In de eerste paar gesprekken ging het vooral om wie ik ben, wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik in de toekomst zou willen. Ik vond dit persoonlijk heel fijn, omdat het niet direct over studies ging. Tijdens de gesprekken kreeg ik leuke, maar vaak ook echt uitdagende opdrachten. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een opdracht waar ik mensen uit het bedrijfsleven moest interviewen, om erachter te komen wat zij echt verdienen in hun werk. Daaruit kan je dan weer bepalen wat jij zelf zoekt in een baan. Ik heb toen met hulp van mijn coach een kieskompas opgesteld, waardoor het heel makkelijk werd om studies te vergelijken met elkaar. Door dit kompas kon ik gericht gaan zoeken en later ook duidelijk redeneren waarom ik de studie wel of juist niet leuk vond."Uiteindelijk heb ik een hele leuke studie gevonden waar ik binnenkort mee ga beginnen. En het belangrijkste is dat ik ook met 100% achter mijn keuzes sta, omdat ik door dit traject echt alle mogelijkheden heb onderzocht.

Wat ik zelf heel fijn vond bij Intermijn, is dat het niet alleen gaat om het kiezen van een studie. Het coachingplan wordt helemaal afgestemd op jou en wat voor doelen jij wilt bereiken binnen het traject.

Eline Toet-Dekker (ouder)

De aanpak van Intermijn is heel positief. Carlijn wordt aangesproken op haar kwaliteiten, dat geeft haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Ze straalt er helemaal van.

Tonja Bos (ouder)

De sfeer is open en er is niet alleen aandacht voor cognitieve vaardigheden maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. Ik merk dat mijn dochter Dorlijn veel over zichzelf leert en nieuwe kanten van zichzelf ontdekt.

Feiten & cijfers op een rij

Het coachingstraject wordt door eerdere deelnemers als volgt beoordeeld:

 • Resultaat van individuele begeleiding: rapportcijfer 9,4
 • Opdrachten en gesprekken: rapportcijfer 8,7
 • Zou je dit traject aanraden aan andere studiekiezers: 100% JA!

Het coachingstraject wordt door eerdere deelnemers omschreven als:

 • spannend
 • leuk
 • uitdagend
 • waardevol
 • leerzaam
 • nuttig
 • duidelijk
 • handig
 • belangrijk
 • inzicht
 • interessant
 • bewustwording
 • richtinggevend
 • niet zweverig, echt nuttig.
 • leuke, uitdagende en leerzame opdrachten
 • mijn doelen zijn behaald!

aanmelden

Wil je je aanmelden voor onze coaching? Vul dan het aanmeldformulier in. Wil je eerst nog een keer (vrijblijvend) langs komen? Neem dan contact met ons op, dan ontvang je binnenkort een uitnodiging!

Meer