10 vragen over onze coaching
Hieronder vind je tien veelgestelde vragen over onze coaching. Heb je een andere vraag waar je graag antwoord op wilt? Laat het ons weten.
1. Voor wie is de coaching van Intermijn geschikt?
Onze coachingstrajecten worden gevolgd door:
- leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zich willen oriënteren op vervolgstudies;
- studenten die twijfelen over hun studiekeuze en (misschien) willen stoppen met hun opleiding;
- studenten die zijn uitgevallen in een mbo-, hbo-, of wo-opleiding en zich opnieuw willen oriënteren;
- studenten met een afgeronde bacheloropleiding die een keuze voor een masteropleiding willen maken;
- (young)professionals met loopbaanvraagstukken.
2. Hoe is de coaching van Intermijn opgebouwd?
Bij de begeleiding van Intermijn wordt op basis van een intakegesprek een ‘programma op maat’ gemaakt: een plan. Dit betekent dat je samen met de coach eigen doelen opstelt die echt bij jou horen. Vervolgens zoekt of ontwerpt je coach daar passende opdrachten bij.
Het programma bestaat uit 6 gesprekken van 1,5 uur. Bij elk gesprek hoort een opdracht waar je 2 tot 3 uur in je eigen tijd mee bezig bent.
3. Hoeveel tijd kost het traject mij per week?
In totaal ben je er per sessie ongeveer 1,5 uur begeleid en 2 tot 3 uur zelfstandig mee bezig. Wat betreft het zelfstandige gedeelte kan je dit altijd naar wens uitbreiden, dit mag je helemaal zelf bepalen. Jij bent namelijk eigenaar van je eigen leerproces!

4. Wat zijn de kosten van de coaching?
Het coachingstraject kost 1150 euro bestaande uit een intakegesprek, 6 coachingsgesprekken en materialen voor de opdrachten die je uitvoert.
5. Wat is het verschil tussen de coaching en het studiekeuzeprogramma (3mnd) van Intermijn?
De coaching is flexibel: de begeleiding kan op ieder moment van het jaar gestart worden en is ook te volgen als je nog op de middelbare school zit of als je al bent begonnen met een studie. Mocht het je beter uitkomen in de avond of in het weekend dan is dat in overleg soms ook mogelijk. Doordat de begeleiding individueel is, is er veel persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen en behoeftes. Het maatwerk kan er ook voor zorgen dat je in een kort tijdbestek antwoorden vindt op jouw leervragen, het maakt onze coaching zeer effectief.
6. Waarin onderscheidt de coaching van Intermijn zich van andere organisaties?
Intermijn is de expert als het gaat generatie Z, keuzes maken en de manier waarop ouders en professionals hierin kunnen begeleiden. We schrijven boeken, geven lezingen en organiseren workshops en programma's. Bij Intermijn werken energieke coaches die zich goed kunnen inleven in jouw situatie en weten hoe zij jou het beste moeten begeleiden. Belangrijke aspecten van het traject zijn dat je als deelnemer uitgedaagd wordt om actief aan de slag te gaan en dat zelf bepaalt wat je wilt bereiken. Daarnaast maakt het grote netwerk van Intermijn het mogelijk om binnen diverse werkvelden een kijkje te nemen en bijvoorbeeld een stage te lopen of iemand te interviewen.
7. Stel, ik heb mij aangemeld voor de coaching, hoe ziet het proces na aanmelding er dan uit?
De procedure na aanmelding ziet er stapsgewijs als volgt uit:
- Je wordt gekoppeld aan een van onze coaches
- Hij of zij neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek
- Het intakegesprek: kennismaken en doelen opstellen. Ook maken jullie werkafspraken. Zo weet je precies waar je aan toe bent!
- Aan de slag: 6 gesprekken en 6 opdrachten
- Evaluatie en afronding

8. Wie gaat mij coachen?
Als deelnemer van het traject krijg je een vaste coach toegewezen. We streven naar de beste match tussen jou en je coach. Neem een kijkje bij het team op onze website en maak alvast kennis met ons.
9. Ik heb extra ondersteuning nodig, bieden jullie dat ook?
Soms zijn er studiekiezers die wat extra begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een leerstoornis. Je kunt dan extra sessies plannen, om de opdrachten onder begeleiding uit te werken op de locatie van Intermijn. Informeer hiernaar tijdens jouw intakegesprek.